Realitzaven els robatoris en la Comunitat de Madrid

La Policia Nacional desarticula un grup criminal especialitzat en la clonació de vehicles esportius

Els agents han detingut a 10 dels seus membres, que estaven assentats en les províncies de Madrid i Ciudad Real i han recuperat 10 vehicles valorats en més de 300.000 euros

Adquirien vehicles sinistrats d'un model concret a baix cost per a utilitzar el seu xassís i elements identificatius, i posteriorment muntar la carrosseria i el motor de turismes esportius de similar aparença que prèviament havien sostret

Vehicles recuperats

24/03/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal especialitzat en la clonació de vehicles esportius. Els agents han detingut a 10 dels seus membres -que estaven assentats en les províncies de Madrid i Ciudad Real- i han recuperat 10 vehicles valorats en més de 300.000 euros. Adquirien vehicles sinistrats d'un model concret a baix cost per a utilitzar el seu xassís i elements identificatius, i posteriorment muntar la carrosseria i el motor de turismes esportius de similar aparença que prèviament havien sostret.

La investigació va començar quan els agents van tindre coneixement de la sostració de nombrosos vehicles de competició en la Comunitat de Madrid. Per a executar els robatoris dels turismes, els investigats utilitzaven diferents ferramentes d'última tecnologia, concretament uns dispositius electrònics que vulneren els sistemes de seguretat dels vehicles.

Modus operandi

Les accions del grup criminal requeien en un model de vehicle concret de tipus esportiu, que havia de guardar característiques estètiques molt similars amb vehicles que havien adquirit sinistrats i sobre els quals muntarien posteriorment tant el carrozado com el motor dels vehicles sostrets de gamma alta.

Els vehicles sostrets eren despiezados per a muntar les seues peces sobre els xassís de vehicles sinistrats, la reparació dels quals era econòmicament inviable, utilitzant també els elements identificatius físics (nombres de bastidor) i documentals (plaques de matrícula i permisos de circulació) d'estos últims, dotant d'aparença de legalitat als vehicles esportius sostrets. D'esta forma, els cotxes passaven les inspeccions periòdiques, en les estacions de servici sense alçar sospita alguna i podien vendre'ls de segona mà pel preu que tindria el model esportiu en eixe mercat.

Gràcies a les gestions policials practicades, els agents van detectar un dels vehicles que es trobava ocult en els baixos d'un immoble del districte madrileny de Puente de Vallecas. Així mateix, van localitzar un taller mecànic obert al públic, en la província de Toledo, que estava sent utilitzat per a l'ocultació i posterior especejament dels cotxes robats. Després de la inspecció d'aquest taller, on els agents van trobar nombroses peces pertanyents als vehicles sostrets, van detindre a les persones implicades en els fets. 

10 detinguts i 10 fets delictius aclarits

Finalment, els investigadors han arrestat a 10 membres de l'organització criminal com a presumptes responsables dels delictes de pertinença a grup criminal, sostració de vehicles, encobriment, estafa i falsificació de documents, si bé la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. D'altra banda, els agents han aclarit fins al moment 10 fets delictius i han recuperat 10 vehicles el valor dels quals ascendix a més de 300.000 euros.