Situat a Granada

La Policia Nacional desarticula un entramat empresarial que facilitava la regularització de migrants amb contractes de treball ficticis

S'ha detingut a un total de 10 persones, sis a Granada i quatre a El Ejido (Almeria) per delictes de falsedat documental, contra els drets dels estrangers i contra la seguretat social

Els migrants pagaven 4.000 euros per contractes de treball falsos i altes en la Seguretat Social fictícies que els permetien sol·licitar l'autorització de residència a Espanya

08/03/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Granada un entramat empresarial dirigit per un individu que presumptament facilitava a migrants contractes de treball i altes en la seguretat social, tot açò fictici, a canvi de quantitats pròximes als 4.000 euros. Amb estos documents els migrants podien regularitzar la seua situació en el nostre país sol·licitant l'autorització de residència. Hi ha 10 persones detingudes, sis en la ciutat de Granada i quatre a El Ejido (Almeria).

La investigació policial es va iniciar a l'octubre de 2021 quan l'Oficina d'Estrangeria de la Subdelegació del Govern d'Almeria va informar de l'extinció de l'autorització de residència i treball a un ciutadà estranger en haver detectat irregularitats en la tramitació i en la realització de l'alta en la Seguretat Social.

Després de múltiples gestions, els agents van localitzar i van arrestar en la ciutat de Granada a un individu que es feia passar  per gestor d'empreses facilitant a migrants en situació irregular contractes de treball i altes en la Seguretat Social ficticis amb els quals podien sol·licitar l'autorització de residència en el nostre país. A canvi de facilitar la documentació fictícia, l'entramat empresarial exigia als ciutadans estrangers el pagament de quantitats pròximes als 4.000 euros.

El fals gestor, a qui se li atribuïxen delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, contra la seguretat social i falsedat documental, també era responsable de múltiples estafes en el sector immobiliari i comptava amb un orde de detenció i ingrés a la presó. 

Entre els nou detinguts restants es troba un col·laborador del principal investigat i huit ciutadans estrangers que haurien fet ús dels contractes falsos per a sol·licitar la seua regularització. La investigació continua oberta i no es descarten nous arrests.