Relacionat amb els grans cartells colombians de Medellín i Cali

La Policia Nacional deté a l'històric narcotraficant sobrenomenat “Don Carlos”

§ Arrestat a Marbella quan negociava amb 60 quilograms de cocaïna introduïts a Espanya des de Colòmbia ocults en caixes de flors § A més de la droga, els agents van intervendre més de 200.000 euros en efectiu i un revòlver amb munició a més de bloquejar béns immobles per valor de 350.000 euros i comptes de tres persones físiques i sis societats § Altres dos persones han sigut detingudes durant l'operació com a membres de l'organització

05/03/22

 

 

 

Amb la col·laboració de les autoritats colombianes

 

La Policia Nacional deté a l'històric narcotraficant sobrenomenat “Don Carlos”

 

§   Relacionat amb els grans cartells colombians de Medellín i Cali, ha sigut arrestat a Marbella quan negociava amb 60 quilograms de cocaïna introduïts a Espanya des de Colòmbia ocults en caixes de flors

 

§   A més de la droga, els agents van intervendre més de 200.000 euros en efectiu i un revòlver amb munició a més de bloquejar béns immobles per valor de 350.000 euros i comptes de tres persones físiques i sis societats

 

§  Altres dos persones han sigut detingudes durant l'operació com a membres de l'organització

 

 

 

05-març-2022.- Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració de les autoritats colombianes, han detingut en la localitat malaguenya de Marbella a l'històric narcotraficant conegut com a “Don Carlos”, relacionat amb els principals cartells de droga de Medellín i Cali, a Colòmbia, i han sigut confiscats 60 quilograms de cocaïna que pretenia traslladar des de Sevilla fins a Màlaga. L'operació s'ha dut a terme després d'una investigació que ha durat 18 mesos i que es va iniciar quan es va tindre coneixement que el detingut pretenia importar grans quantitats de cocaïna des de Sud-amèrica.

Una vegada introduïda la droga a Espanya -procedent de Colòmbia i oculta en flors- els agents van procedir a la seua intervenció just en el moment en el qual l'organització pretenia iniciar el trasllat fins als seus compradors finals. L'operació es va dur a terme en una nau d'un polígon industrial, situat als afores de Sevilla, on va ser localitzat el vehicle que pretenien utilitzar per a traslladar la droga als seus destinataris finals i dos persones van ser detingudes. Posteriorment es va procedir a Marbella a l'arrest del principal responsable de l'organització, conegut com a “Don Carlos”.

Durant el registre del seu domicili van ser intervenuts més de 200.000 euros en efectiu i un revòlver amb munició. A més es van a bloquejar béns immobles per valor de 350.000 euros i s'ha sol·licitat el bloqueig de comptes de tres persones físiques i sis societats de les quals formen part els diferents investigats.

Narco conegut des de 1993

F.C.F.G., sobrenomenat “Don Carlos”, és una persona coneguda per la Policia Nacional des de 1993, quan es van tindre els primers indicis dels seus contactes amb significatius exponents del narcotràfic d'Europa i de Sud-amèrica. Posteriorment va ser condemnat per l'Audiència Provincial a 24 anys de presó, acusat de liderar una organització que, entre altres delictes, va segrestar a dos dones per un deute pendent derivada del narcotràfic.

“Don Carlos” està catalogat com un poderós narcotraficant espanyol que va residir molts anys a Colòmbia i Veneçuela i que va posar en marxa una gegantesca xarxa de llavat de diners. Les seues relacions a Sud-amèrica eren molt d'alt nivell en envoltar-se dels principals narcos d'eixa època i prestar els seus servicis al cartell de Medellín, fins i tot va arribar a fixar la seua residència en el domicili madrileny d'un excap del Cartell del Cali.