Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Desarticulat a Sevilla un grup de narcotraficants que blanquejava els guanys a través de criptomonedas

El transport de la cocaïna anava ocult en “caletas”, preparades per l'organització amb sofisticats sistemes electrònics per a no ser detectada

L'operació s'ha saldat amb la detenció de set persones i la confiscació de més de 20 vehicles, així com armes de guerra, més de 200.000 euros en efectiu i 20 quilos de cocaïna

06/02/22

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han detingut a set persones residents a Sevilla com a presumptes autors d'un delicte de pertinença a organització criminal, contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes de guerra i blanqueig de capitals. Esta macrooperación es va iniciar a principis de l'any passat, quan els investigadors van tindre coneixement d'una xarxa de narcotràfic a gran escala que subministrava cocaïna a altres narcotraficants en la ciutat de Sevilla.

L'operació, denominada Gran-Tragadera, ha suposat el desmantellament d'una sofisticada xarxa de narcotràfic que utilitzava, al seu torn, una xarxa d'empreses dedicada a la compravenda de vehicles, tallers i altres societats per a blanquejar els diners que s'obtenia d'aquest trànsit de drogues. A més, s'aprofitaven els ingressos per a la inversió del capital en criptomonedas.

 

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han dut a terme l'operació en tres fases diferents, en la qual s'incaut aron més de 20 vehicles d'alta gamma, dos motocicletes, més de 200.000 euros en efectiu i 20 quilograms de cocaïna aproximadament. D'altra banda, s'han precintat empreses d'automòbils i s'han bloquejat comptes de diners fiduciaris i de criptomonedas.

 

Operació en tres fases

 

En la primera fase, els agents van detindre al transportista de l'organització amb 20 quilograms de cocaïna aproximadament, ocults en un vehicle procedent de Portugal. La segona fase va concloure amb el registre de diverses empreses de la xarxa, on es van localitzar les armes de guerra, més de 200.000 euros en efectiu i alguns vehicles, així com documentació precisa sobre aquesta organització. 

 

El transport de la cocaïna anava ocult en “caletas”, preparades per l'organització amb sofisticats sistemes electrònics per a no ser detectada. Algunes armes de guerra es trobaven preparades per a ser utilitzades, amb prou munició, entre les quals es troba una AK-47, un subfusell Z-45, escopetes i revòlver. La tercera fase ha conclòs amb nou registres en societats de Sevilla i Cadis, en les quals s'ha confiscat documentació de societats fiscals, comptes d'inversió en criptomonedas i empreses de vehicles de compravenda. 

 

Els detinguts han passat a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció nº1 d'Alcalá de Guadaíra, dictaminant ingrés a la presó per al transportista de l'organització i en llibertat amb càrrecs als altres detinguts. La investigació seguix oberta per a localitzar el parador del capitost de la xarxa criminal.