En menys de 24 hores des de l'inici d'una nova edició de l'Operació Most Wanted

La Policia Nacional localitza a un dels 12 fugitius de la llista de delinqüents més buscats pel Regne Unit a Espanya

Ha sigut detingut a Màlaga i li consta en vigor un Orde Internacional de Detenció per a Extradició per les autoritats del Regne Unit per trànsit de drogues i pertinença a un grup criminal amb seu a Liverpool

L'Operació Most Wanted és un projecte de la National Crime Agency (NCA) britànica i l'organització no governamental sense ànim de lucre Crimestoppers, llançada en 2006 per a identificar a fugitius buscats per la Policia britànica per delictes greus en el Regne Unit i que se sospita que podrien haver fugit a Espanya

21/01/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a Màlaga a un dels 12 fugitius afegits a la llista de delinqüents més buscats pel Regne Unit, en menys de 24 hores des que es va posar en marxa la nova edició de l'Operació Most Wanted. A Joshua Hendry li constava en vigor un Orde Internacional de Detenció per a Extradició per les autoritats del Regne Unit per traficar amb heroïna i crac i per pertinença a un grup criminal amb seu a Liverpool. L'Operació Most Wanted és un projecte de la National Crime Agency (NCA) britànica i l'organització no governamental sense ànim de lucre Crimestoppers llançat en 2006 per a identificar a fugitius buscats per la Policia britànica, principalment per delictes relacionats amb el narcotràfic, assassinat, robatoris, i trànsit d'armes en el Regne Unit i que se sospita que podrien haver fugit a Espanya.

Fruit de la col·laboració policial internacional mantinguda amb les forces policials de Regne Unit i en virtut de la campanya Crimestoppers llançada per les autoritats d'este Estat i el Ministeri de l'Interior d'Espanya, dimecres passat dia 19 de gener, es presentava la identitat d'este individu com un dels fugitius més buscats per les autoritats britàniques. 

Després de rebre la llista dels fugitius més buscats pel Regne Unit a Espanya, els agents van identificar a un d'estos hòmens en la localitat Sant Pere d'Alcántara a Marbella, en la província de Màlaga. 

Els investigadors es trobaven efectuant la comprovació de les informacions rebudes quan van observar a un home que es trobava passejant a un gos i les característiques físiques del qual coincidien amb el buscat. Després de diverses comprovacions, els agents van arrestar al fugitiu. 

Operació Most Wanted

L'Operació Most Wanted és un projecte de la National Crime Agency (NCA) britànica i l'organització no governamental sense ànim de lucre Crimestoppers llançat en 2006 i que compta amb la col·laboració, a Espanya, de la Secretaria d'Estat d'Estat de Seguretat i l'ambaixada del Regne Unit a Madrid. Esta operació compta amb la col·laboració de la Policia Nacional per a identificar a fugitius buscats per la Policia britànica per delictes greus en el Regne Unit i que se sospita que podrien haver fugit a Espanya. Dels 95 fugitius en busca y captura inclosos en el seu llistat de més buscats que podrien haver-se amagat a Espanya, 86 ja han sigut localitzats i detinguts en els últims anys.

El Ministeri de l'Interior i la National Crime Agency (NCA) britànica van sol·licitar dimecres passat 19 de gener la col·laboració ciutadana per a localitzar a dotze nous fugitius afegits a la llista de delinqüents més buscats pel Regne Unit per la seua implicació en delictes d'assassinat, narcotràfic, trànsit d'armes i agressions greus, entre uns altres.