Operació contra el terrorisme a Algesires i Múrcia

La Policia Nacional deté al líder d'un grup yihadista els membres del qual es consideraven “soldats del califat”

Posseïa una ingent quantitat de material propagandístic de caràcter yihadista d'extrema cruesa

En l'operació s'ha arrestat a un individu fortament radicalitzat que havia captat i adoctrinat a altres tres individus

21/01/22

Agents de la Policia Nacional han detingut al líder d'un grup –a Algesires (Cadis)- per la seua presumpta participació en els delictes de captació i adoctrinament terrorista. L'operació, realitzada dimarts passat, ha culminat amb la desarticulació d'un grup yihadista, resultant detingut el seu líder i altres tres persones –en la regió de Múrcia- que havien sigut captades i adoctrinades per aquell.

L'operació, que ha sigut desenvolupada per la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, ha comptat amb la col·laboració de les Brigades Provincials d'Informació de Múrcia i València, i la Brigada Local d'Informació d'Algesires. A més ha sigut coordinada i supervisada pel Jutjat Central d'Instrucció número Sis i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

La investigació va començar fa any i mitjà quan els experts en la lluita contra el terrorisme van detectar a un individu alineat amb els postulats de DAESH que difonia, a través de les seues xarxes socials, material radical i violent de cort yihadista. 

El líder detingut és un individu conegut en la seua zona geogràfica pel seu extrem radicalisme que va arribar a captar i adoctrinar a tres persones, amb les quals va compartir de forma dilatada en el temps material gihadista d'extrema duresa, creant un grup tancat i exclusiu on en una primera fase exercia labors de referent religiós per a evolucionar com adoctrinador dels postulats més radicals i violents de l'organització terrorista DAESH. 

El responsable celebrava assíduament reunions clandestines amb este grup, on visionaven material terrorista i criticaven amb extrema violència la societat occidental.

Durant l'explotació de l'operació, els agents van dur a terme cinc registres –quatre domicilis i un camió de mercaderies- intervenent nombrosos dispositius electrònics. Els investigadors s'han sorprès de la gran quantitat de contingut de caràcter radical violent que manejava el líder per a la seua labor adoctrinadora, representant una greu amenaça per a la seguretat pública.

En el matí del dia d'hui s'ha posat a la disposició del titular del Jutjat Central d'Instrucció número Sis al líder del grup i al seu principal col·laborador, havent decretat l'ingrés presó del primer.