En la ciutat autònoma de Ceuta

La Policia Nacional deté a cinc individus dedicats al trànsit il·legal d'éssers humans a través de l'estret de Gibraltar

Les investigacions van començar després d'una telefonada d'auxili des d'una pastera en la qual viatjaven quatre persones i a la qual se li havia parat el motor en altamar

20/01/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal -assentada a Ceuta, Algesires i la localitat marroquina de Castillejos-, els integrants de la qual es dedicaven, presumptament, al trànsit il·legal d'éssers humans via marítima en l'estret de Gibraltar. Cinc persones han sigut detingudes acusades de pertànyer a una xarxa d'immigració il·legal en la qual existia un clar repartiment de funcions.

Les investigacions van començar en rebre's en el 112 una telefonada d'auxili realitzada per una persona que es trobava, al costat d'altres tres, en una pastera que havia eixit de Ceuta i que es dirigia a la costa peninsular, a els qui se'ls havia parat el motor de l'embarcació. Després del rescat realitzat per Salvament Marítim, els agents van iniciar les investigacions pertinents per a identificar i detindre als responsables de l'organització.

Estes gestions policials van permetre conéixer que, el dia anterior al rescat, es va produir un primer intent de dur a terme el trasllat de diversos immigrants a la península. Els implicats es van veure obligats a posposar l'acció per a l'endemà a causa d'una fallada produïda en el motor de l'embarcació, l'arranjament de la qual ho van realitzar en el varadero de les instal·lacions del propi port esportiu.

Un segon intent avortat per una nova avaria

Van haver d'avortar un segon intent l'endemà, quan l'embarcació, després d'haver partit, es va veure obligada a tornar a l'atraque. Al mateix temps que entrava en el seu pantalán, va accedir al port esportiu un vehicle l'ocupant del qual va embarcar en la llanxa per a portar-la fins a l'exterior del port, on li va reparar el motor. 

Posteriorment va desembarcar en una zona rocosa, on va tornar a fer-se càrrec de l'embarcació el pilot que prèviament va iniciar el viatge fallit, reiniciant novament la ruta cap a les costes peninsulars. Va ser en este intent quan se'ls va parar el motor en altamar, veient-se obligat a demanar auxili telefònicament a través del 112 i sent rescatats per Salvament Marítim.

Després de les investigacions dutes a terme pels agents, van procedir a la detenció de cinc persones acusades de trànsit il·legal d'éssers humans i a la intervenció de tres telèfons mòbils.