En un operatiu desplegat a Barcelona a principis de mes

La Policia Nacional escapça la cúpula radical del grup Boixos Nois

Els arrestats lideraven una organització criminal extremadament violenta amb un marcat caràcter polidelictivo, especialitzada en presumptes il·lícits com el trànsit de drogues, prostitució coactiva o la importació de medicaments il·legals

La investigació ha culminat amb la detenció de 14 persones i un total de 18 registres domiciliaris en els quals s'han intervenut deu armes de foc, nombroses armes blanques, un quilo de cocaïna, més de 5.000 plantes de marihuana, haixix, diferents substancies estupefaents i nombrós material de caràcter supremacista relatiu a este grup ultra radical

Estes actuacions preventives desenvolupades per la Policia Nacional es troben en la línia d'actuació marcada per l'Estratègia Nacional contra el Terrorisme referent als extremismes violents

25/11/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona als membres més violents dels Boixos Nois i del seu entorn més pròxim. L'operatiu, dut a terme de forma coordinada per diferents unitats especialitzades de la Policia Nacional el passat dia dos del present mes, va ser realitzat baix la direcció del Jutjat nombre 1 de Sabadell (Barcelona) qui va decretar el secret de les actuacions fins al dia d'ahir. Esta actuació policial s'ha saldat amb l'arrest de 14 persones, als quals se'ls imputen presumptes delictes greus contra la salut pública, explotació per a la prostitució de dones, tinença il·lícita d'armes o el subsegüent blanqueig de capitals, entre uns altres. Set d'ells han ingressat a la presó.

Els agents van realitzar l'entrada i registre en 18 vivendes i locals, donant com resultat la confiscació de deu armes de foc, nombroses armes blanques, un quilo de cocaïna, més de 5.000 plantes de marihuana i 42 quilos de cogollos, així com diferents substancies estupefaents com a cocaïna rosa i haixix. També s'ha intervenut nombrós material de caràcter supremacista, relatiu a este grup ultra radical “Boixos Nois” i a la banda motera “Hells Angels”, a la qual pertanyia un dels seus capitosts.

D'altra banda, s'han bloquejat més de 20 comptes bancaris,  embargat tres vivendes i 27 vehicles, i intervenut més de  300.000 euros en efectiu, provinent presumptament de les activitats il·lícites realitzades per l'organització. 

Boixos Nois com a nexe d'un entramat delincuencial

La investigació es va iniciar en el primer trimestre de 2020, quan els investigadors van detectar com este entramat delincuencial, el nexe del qual d'unió seria el grup ultra Boixos Nois, actuava com una verdadera organització criminal jeràrquica i disciplinada, i amb un excessiu caràcter violent que manifestaven enfront d'altres organitzacions i clans que els intentaven disputar les seues zones d'actuació. 

Durant el desenvolupament de la investigació, tutelada per l'òrgan judicial, es va determinar que presumptament per al seu finançament estarien cometent una àmplia gamma de delictes greus. Quant al trànsit de drogues, no discriminaven respecte al tipus de droga distribuïda, recolzant-se en una complexa xarxa de productors i redistribuidores de les substàncies, amb els quals evitaven mantindre contacte algun. 

Un altre il·lícit constatat ha sigut la importació de medicaments il·legals, principalment de medicaments anabòlics, alguns dels quals es desconeix l'origen, mancant d'autorització per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, i el consum dels quals pot arribar fins i tot a causar la mort. 

Neutralització d'un pis destinat a l'explotació sexual 

Un fet significatiu en este operatiu ha sigut la neutralització d'un pis destinat a la prostitució coactiva de dones, àmbit de lluita important per a la Policia Nacional, que utilitza com un dels seus principals referents el “Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb finalitats d'explotació sexual”. Els rèdits econòmics resultants d'esta activitat il·lícita es convertien en la base de finançament de les seues activitats, principalment relacionades amb l'assistència a esdeveniments musicals i esportius per a la difusió d'odi, hostilitat i violència cap a altres col·lectius vulnerables o antagònics.

Esta facció radical seria l'hereua de la coneguda com ‘Casuals', desarticulada fa uns anys amb la detenció i encarcelación d'alguns dels seus membres acusats d'extorsió i segrest.

Les investigacions continuen en curs baix la direcció del Jutge titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sabadell (Barcelona), qui ha rebut a tots els detinguts en declaració i ha decretat l'ingrés a la presó per a set d'ells.

Grup ultra Boixos Nois

El grup ultra Boixos Nois va ser fundat en 1981. Des d'aleshores, alguns dels seus membres han participat en nombroses agressions a col·lectius ultres ideològicament antagònics i han sigut objecte de diferents operacions policials vinculades principalment al trànsit de drogues, blanqueig de capitals, extorsions, amenaces, detencions il·legals, agressions violentes, etc.

Un dels moments més negres de la història d'este grup radical va ser en 1991, quan cinc dels seus membres van assassinar a punyalades a un jove de 20 anys seguidor del RCD Espanyol de Barcelona als voltants de l'antic Estadi Sarrià, convertint-se així en la primera mort ultra a Espanya.

La seua última acció violenta més coneguda va tindre lloc el passat 25 de gener 2020 a València, quan van protagonitzar uns greus enfrontaments contra el grup ultra Yomus, en els limítrofs de l'estadi valencià de Mestalla. En esta baralla van participar els principals capitosts que ara han sigut detinguts en esta operació de la Policia Nacional.

L'any 2003, els va ser negada l'entrada a estadis de futbol al·legant la seua violència i perillositat. A més, en 2019, la Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'Esport els va declarar “grup perillós”.