En una operació de la Policia Nacional espanyola amb la Policia Nacional de França

Desarticulada una organització criminal dedicada a l'explotació sexual de dones d'origen paraguaià i detingudes 15 persones a Espanya i França

Han sigut realitzats 10 registres en domicilis –tres d'ells a Espanya- i intervenut més de 30000 euros a més de diverses armes, substancies estupefaents i joies

L'entramat criminal utilitzava pisos de cites situats a França on les seues víctimes, principalment de nacionalitat paraguaiana, eren explotades sexualment

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica

Imatge d'un registre domiciliari.

18/11/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació realitzada amb la Policia Nacional de França, han desarticulat una organització criminal dedicada a l'explotació sexual de dones d'origen paraguaià. L'entramat criminal utilitzava pisos de cites situats a França on les seues víctimes eren explotades sexualment. S'ha detingut a 15 persones a Espanya i França, s'han realitzat 10 registres en domicilis i s'han intervenut més de 30.000 euros, a més de diverses armes, substancies estupefaents i joies. La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica.

En una última fase desenvolupada en Paraguai han sigut detingudes altres quatre persones i es van dur a terme diversos registres on es van intervendre diversos efectes relacionats amb la investigació.

Estructura criminal

L'organització es componia d'un clan familiar, encara que també rebia col·laboració de tercers, establit en Paraguai, Espanya i França. Es dedicava a la captació de dones en el seu lloc d'origen, en la seua majoria procedents de Paraguai. Des del nostre país es gestionaven, bé a través d'internet o de telefonades telefòniques, les sol·licituds dels clients sobre els servicis sexuals relatius a la prostitució que s'anunciaven a França, com si es tractara d'un call-center.

La branca criminal assentada a Espanya també s'encarregava de realitzar els enviaments de diners procedents de l'explotació a Paraguai. Gràcies al treball policial, s'ha pogut conéixer que l'organització va arribar a enviar a Paraguai més de 200.000 euros entre els anys 2016 i 2020. A més, realitzaven els tràmits administratius necessaris per a obtindre els documents d'identitat per a les víctimes, amb l'objectiu de perllongar la seua estada a França per a l'exercici de la prostitució.

A Espanya residien varis dels detinguts, els qui tenien funcions específiques, com llogar alguns dels domicilis situats a França on es cometia l'explotació sexual. També s'encarregaven de traslladar a les seues víctimes des d'Espanya fins a França per a exercir la prostitució.

Investigació policial

La present investigació s'ha realitzat de forma conjunta gràcies a un operatiu en col·laboració amb policies francesos adscrits a l'Oficina Central per a la Repressió de la Tracta d'Éssers humans. La investigació ha culminat amb 15 detinguts -Múrcia (2), Madrid (1), Albacete (1) i 11 a França-, així com deu registres en domicilis -dos situats a Múrcia, un a Madrid i set en diferents localitats de França-. 

S'han intervenut més de 30.000 euros en efectiu, diverses armes -incloent una pistola detonadora-, substancies estupefaents, material informàtic, més de 30 telèfons mòbils, joies, un rellotge de la marca d'alta gamma i diversa documentació relacionada amb la investigació.

Altres quatre persones detingudes en Paraguai

En el marc de la investigació iniciada a Espanya i França, s'han realitzat en Paraguai diversos registres domiciliaris, tres d'ells simultanis, amb l'objectiu d'obtindre informació relacionada amb esta operació. Als arrests realitzats en territori europeu se sumen altres quatre detencions. Així mateix s'han intervenut factures, rebuts de diners, aparells electrònics i diversos vehicles.

 

Arma i munició confiscada.