En la localitat alacantina d'Elx

La Policia Nacional deté a un individu que llogava il·legalment habitatges que havien estat desnonades prèviament

L'arrestat s'havia especialitzat a canviar panys d'habitatges deshabitats per posteriorment gestionar l'ocupació d'aquestes i cobrar un lloguer a terceres persones

En la recerca, els agents van descobrir que aquesta persona s'estava beneficiant per l'arrendament il·legal de diversos habitatges repartits per tota la ciutat

27/10/22

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat alacantina d'Elx a un home de 39 anys que presumptament localitzava habitatges buits que prèviament havien estat deshabitades amb ordre de desnonament per llogar-les il·legalment. Per aquests fets, se li acusa d'usurpació de béns immobles i delicte de danys.

Els investigadors van aconseguir identificar a l'ara detingut, qui aprofitava l'espai de temps entre el desallotjament dels habitatges i la seva inhabilitació per canviar els panys dels immobles i facilitar l'ocupació a tercers. Aquesta persona, en tenir un control absolut de l'habitatge, funcionava de manera il·legal com si anés una immobiliària, gestionant amb terceres persones el lloguer dels immobles per fer entrega de les claus a possibles inquilins a canvi d'una quantia acordada.

Després de diverses perquisicions policials, els agents encarregats del cas van verificar que l'investigat havia afavorit l'ocupació de diversos immobles i que, per accedir a ells, havia causat danys que van generar un greu perjudici econòmic.

Entre els efectes que se li van intervenir a l'arrestat, els agents van localitzar diversos panys preparats i llistes per al muntatge en altres habitatges de la mateixa naturalesa. La recerca continua oberta en aquests moments per localitzar més habitatges afectats.