A Barcelona

La Policia Nacional deté a un integrant de la Camorra cercat per les autoritats italianes

Al pròfug, un dels més cercats per la justícia italiana, li constava en vigor una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emesa l'any 2014 per delictes de tráfico de drogues i pertinença a organització criminal

Els fets van ocórrer l'any 2006 a les ciutats italianes de Nàpols, Roma i Milà, a més d'Espanya, quan l'escapolit va participar en la introducció de 30 quilos de cocaïna

27/04/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona a un dels fugitius més cercats d'Itàlia, membre actiu del clan Mazzarella, facció integrant de l'organització criminal de la Camorra. Al pròfug li constava en vigor una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emesa l'any 2014 per delictes de tráfico de drogues i pertinença a organització criminal. Els fets van ocórrer l'any 2006 a les ciutats italianes de Nàpols, Roma i Milà, a més d'Espanya, quan l'escapolit va participar en la introducció de 30 quilos de cocaïna.

Dins de llista italiana dels més cercats 

La recerca es va iniciar el passat 25 d'abril quan els investigadors van rebre una comunicació dels Carabinieri a través de la xarxa ENFAST sol·licitant la localització i detenció d'un dels fugitius de la llista dels més cercats d'Itàlia. 

Els fets pels quals és cercat es remunten a l'any 2006 quan el fugitiu, membre actiu del clan Mazzarella facció integrant de l'organització criminal de la Camorra, va participar en la introducció de 30 quilos de cocaïna a les ciutats italianes de Nàpols, Roma i Milà i també a Espanya. Per això va ser condemnat a una pena de 4 anys de presó, dels quals li queden per complir més de 3 anys després de la seva fugida.

Al gener de 2010, el pròfug va ser considerat per la Unitat de Recerca de la Polizia vaig donar Stato Napoli com a membre d'una associació criminal destinada al tráfico de drogues, encapçalada pel clan de la camorra Mazzarella. Va ser inclòs en la llista dels cent fugitius més perillosos en 2013. El seu nom apareix des de fa anys relacionat amb el narcotràfic al més alt nivell, ja que se li considera un element transversal entre els principals càrtels de la Camorra actius a Nàpols i podria estar al tant de moltes activitats realitzades per aquests clans. Segons els investigadors en els últims anys, malgrat estar pròfug, hauria incrementat el maneig dels assumptes il·lícits relacionats amb el narcotràfic del clan Mazzarella. 

Diferents perfils en xarxes socials

En les primeres perquisicions els agents es van centrar a les xarxes socials i en la localització de diversos perfils relacionats amb el fugitiu. També, i gràcies al continu intercanvi d'informació amb la policia italiana i la xarxa ENFAST, els investigadors van localitzar el domicili el fugitiu que es trobava a la ciutat de Barcelona de´L l'Hospitalet de Llobregat al costat de la seva parella.

Amb tota la informació els investigadors en el dia d'ahir, 26 d'abril,  van establir un dispositiu de vigilància en els voltants del seu habitatge on va ser finalment detingut.