Obra d'art “Retrate”

La Policia Nacional recupera un quadre de Francis Bacon valorat en 5.000.000 d'euros sostret a Madrid en 2015

L'operació s'ha dut a terme arran de la detenció, el passat mes de febrer, de dos persones implicades en un delicte d'encobriment de dos quadres de l'artista

Es tracta de la quarta obra d'art recuperada de les cinc que van ser robades en un domicili de Madrid l'any 2015, valorades en 25 milions d'euros

Retrat obra de l'artista Francis Bacon

23/05/24

Agents de la Policia Nacional han recuperat a Madrid un quadre de Francis Bacon valorat en 5.000.000 d'euros, sostret en la capital en 2015. La localització s'ha produït com a resultat de les gestions practicades pels agents que van determinar la possible tinença de dos de les obres sostretes per dos ciutadans establits a Madrid.

La investigació es va iniciar l'any 2015 després de la sostració, en un domicili de Madrid, de cinc quadres de l'artista  Francis Bacon valorats en un total de 25 milions d'euros.

Les perquisicions van permetre detindre a Madrid, el passat mes de febrer, a dos persones responsables d'un delicte d'encobriment dels dos quadres sostrets de l'artista. Arran d'estos arrests, i com a conseqüència de diferents gestions policials, una de les dos obres robades que faltaven per recuperar va ser localitzada en un immoble de Madrid.

Des que es va iniciar la investigació s'ha detingut a setze persones presumptament implicades en el robatori, entre els quals es trobarien tant els autors intel·lectuals com a materials del mateix,  recuperant-se quatre dels cinc obres robades. La investigació continua oberta a fi d'aconseguir la localització de l'obra restant i la detenció de les persones que la tenen en el seu poder, centrant-se la labor investigadora en ciutadans espanyols que mantenen relacions amb grups organitzats procedents de l'est d'Europa.