Operació conjunta de la Policia Nacional, amb la Policia Nacional de França, EUROPOL i EUROJUST

Alliberades 16 víctimes de tracta i desarticulada una organització criminal que les explotava sexualment a França

La investigació policial ha desmantellat una xarxa criminal que es lucrava amb l'explotació sexual de les seues víctimes. L'organització captava a les dones en els seus països d'origen, principalment Brasil, encara que també de Romania i altres països de latinoamérica

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica

22/05/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Policia Nacional de França, EUROPOL i EUROJUST, han alliberat a 16 víctimes d'explotació sexual. S'ha decretat l'ingrés a la presó per als nou detinguts. La investigació policial ha desmantellat una xarxa criminal que es lucrava amb l'explotació sexual de les seues víctimes. L'organització captava a les dones en els seus països d'origen, principalment Brasil, encara que també de Romania i d'altres països de latinoamérica. La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica.

Explotades sexualment a França i publicitades a Espanya

L'organització captava a les seues víctimes en els seus països d'origen, principalment Brasil, encara que també de Romania i altres països de latinoamérica tals com Colòmbia, República Dominicana o Veneçuela i, una vegada a França, els implicats les explotaven en diferents pisos.
La xarxa criminal distribuïa, entre els diferents implicats, les funcions necessàries per a beneficiar-se de la seua activitat delictiva. Els responsables de captar a les víctimes residien a França, mentre que els que es dedicaven a la publicació dels servicis sexuals en diferents pàgines de contactes i els encarregats de rebre les telefonades dels clients es trobaven a Espanya. Finalment, les persones responsables del blanqueig de capitals residien en tots dos països.

Investigació policial

L'operatiu policial, conjunt amb la Policia Nacional francesa, EUROPOL i EUROJUST, en la qual ha col·laborat l'Oficial d'Enllaç d'Espanya a França, ha posat en descobert una organització criminal que explotava sexualment a dones vulnerables en situació precària. Els integrants de la xarxa blanquejaven els beneficis obtinguts de l'explotació realitzant girs postals i enviament de diners a destinataris en Brasil.

La investigació ha culminat amb l'alliberament de 16 víctimes d'explotació sexual a França. S'han detingut a nou persones, cinc a Espanya en les localitats de Lleida (1), Irun (1) i a Huelva (3) i quatre a França en les ciutats de Lion (1), Orleans(1), Boulogne Surmer (1) i en el Nord de França (1). Tots els detinguts han ingressat a la presó pels delictes de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, relatius a la prostitució, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. S'han realitzat set registres, dels quals quatre han sigut a França i tres a Espanya en les localitats d'Huelva, Irun i Lleida.