Operació Marulo

La Policia Nacional deté a huit ultres que van participar en una renyina tumultuària a Lugo abans d'un partit de futbol

Els fets es van produir el passat dos d'abril coincidint amb la celebració del partit de futbol entre el CD Lugo i SD Ponferradina, corresponent a la jornada 34 de la 2ª Divisió de la Lliga

En el dia de matí, amb motiu d'un nou encontre entre tots dos clubs, la Policia Nacional reforça el dispositiu de seguretat elaborat a este efecte amb la finalitat de detectar i evitar altercats entre aficionats/aficionats radicals

Les detencions es realitzen en el marc de l'estratègia de “tolerància zero” que la Policia Nacional manté contra la violència en l'àmbit dels esdeveniments esportius

16/09/23

Agents de la Policia Nacional han detingut, dijous passat, a huit persones en les províncies de La Corunya (u), Lugo (tres) i León (quatre) per la seua presumpta participació en els delictes de renyina tumultuària i desordenes públics. Els arrestats pertanyen als grups ultres radicals de les Brigades De Lugo i del Front Nord.

En la investigació, dirigida pel Jutjat d'Instrucció número u de Lugo, han participat agents de la Comissaria General d'Informació, les Brigades Provincials d'Informació de Lugo, La Corunya, Pontevedra i Madrid i la Brigada Local d'Informació de Ponferrada. L'operació s'emmarca dins de l'estratègia de “tolerància zero” que la Policia Nacional manté contra la violència en l'àmbit dels esdeveniments esportius.

Els fets es van produir el passat dos d'abril a Lugo coincidint amb la celebració del partit entre els equips C.D. Lugo i S.D. Ponferradina, corresponent a la jornada 34 de la temporada 2022-2023 de laª 2 Divisió de la Lliga. Hores abans del començament del partit, es va produir un enfrontament entre aficionats/aficionats de tots dos clubs-aproximadament 40 persones-, els quals es van agredir mútuament propinant-se patades, punyades i mitjançant llançament de botelles i mobiliari hoteler. La ràpida intervenció policial, gràcies al dispositiu de seguretat establit a este efecte, va permetre el control de la situació i la identificació dels participants.

Les gestions practicades amb posterioritat van poder determinar la pertinença dels implicats en la baralla als grups ultres i violents coneguts com a Brigades De Lugo i Front Nord. Estos, d'ideologia política contrària, i històricament enfrontats, utilitzen habitualment l'aparador de l'esport com a excusa per a dur a terme conductes violentes, amb risc que açò implica per a les persones, els danys en els béns, i la pertorbació de l'orde públic.

Després de la posada a disposició judicial dels detinguts, s'han decretat mesures cautelars d'allunyament així com prohibició d'entrada als estadis de futbol per a tots ells.

La Policia Nacional reforçarà la seguretat en el partit de matí

En el dia de matí, amb motiu de la celebració del partit entre el C.D. Lugo i S.D. Ponferradina a Lugo, declarat “d'alt risc” -per la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport-, la Policia Nacional reforçarà el dispositiu de seguretat elaborat a este efecte amb la finalitat de detectar i evitar altercats entre membres d'aquests grups radicals.