Operació conjunta de la Policia Nacional amb la Guàrdia Civil

Desarticulada una organització criminal dedicada al tráfico d'haixix i intervinguts 630 quilos de substància estupefaent

Hi ha 28 persones detingudes a Galícia, Màlaga i Almeria, per la seva presumpta implicació en diverses operacions relacionades amb el narcotràfic

Els agents han intervingut 330 quilos d'haixix ocults en un camió i altres 300 quilos en un iot que era utilitzat per l'organització per importar haixix fins a Almeria

17/05/21

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han desarticulat una organització criminal dedicada al tráfico d'haixix i han intervingut 630 quilos de substància estupefaent. Hi ha 28 persones detingudes a Galícia, Màlaga i Almeria, per la seva presumpta implicació en diverses operacions relacionades amb el narcotràfic. Els agents han intervingut 330 quilos d'haixix ocults en un camió i altres 300 quilos en un iot que era utilitzat per l'organització per importar haixix fins a Almeria.

Les perquisicions es remunten a la fi de l'any 2019, quan els agents investigaven les activitats il·lícites a les quals, presumptament, es dedicava una organització criminal dirigida per un històric narcotraficant gallec des d'una comarca de Pontevedra. Aquestes primeres gestions van permetre identificar a un grup de persones que donava suport logístic des d'Almeria, Cadis i Màlaga. A més, aquesta recerca es va creuar amb una altra, duta a terme per la Guàrdia Civil, sobre els mateixos individus i activitats. Per tal motiu, a partir d'aquest moment, els agents van continuar investigant de forma conjunta. De seguida van identificar un iot, presumptament emprat per l'organització per transportar haixix fins a Almeria, una nau industrial als Barris (Cadis), i un camió –dels quals habitualment s'empren per a la recollida i transport del vidre a les plantes de reciclatge- en el qual també ocultaven i transportaven la droga.

400 kilos de hachís ocultos en un camión y 230 kilos en un yate

A finales del pasado mes de junio, y gracias a los controles establecidos al efecto, los investigadores detectaron que el referido camión embarcó en un ferry con destino a Ceuta. Asimismo, las gestiones policiales revelaron que el fin de dicho viaje era transportar una importante, pero indeterminada, cantidad de hachís. Tres días después, la Guardia Civil de Ceuta informó de que habían hallado alrededor de 330 kilos de hachís ocultos en un lugar (fabricado para tal fin) de la zona de carga del camión. Además, también detuvieron al conductor, quien ya había sido identificado por la Policía Nacional por tratarse de un destacado miembro de la organización investigada.

Posteriorment, al febrer del present any, els agents van localitzar un iot carregat amb 300 quilos d'haixix. A més, al moment de l'abordatge estava ocupat per dos individus, membres de l'organització, que també van ser arrestats. 

28 detinguts a Galícia, Màlaga i Almeria

Una vegada detinguts els principals membres de l'organització, els investigadors van identificar i van localitzar a la resta de persones implicades en les operacions de narcotràfic avortades. En aquest sentit, els agents van arrestar a 28 persones a Galícia, Màlaga i Almeria, desmantellant per complet l'entramat criminal investigat. A més, com a resultat de la recerca, també van intervenir 42.000 euros en efectiu, tres vehicles, una embarcació i nombrós material telefònic.

D'altra banda, la recerca  ha posat de manifest que l'organització havia perdut la confiança dels proveïdors i que es trobava acuitada pels deutes, si ben encara disposaven d'una embarcació d'alta velocitat capaç de viatjar fins a Marroc per realitzar una nova càrrega.