Operació conjunta de la Policia Nacional amb la Guàrdia Civil

Desarticulada una organització criminal dedicada al trànsit d'haixix i intervenuts 630 quilos de substància estupefaent

Hi ha 28 persones detingudes a Galícia, Màlaga i Almeria, per la seua presumpta implicació en diverses operacions relacionades amb el narcotràfic

Els agents han intervenut 330 quilos d'haixix ocults en un camió i altres 300 quilos en un iot que era utilitzat per l'organització per a importar haixix fins a Almeria

17/05/21

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han desarticulat una organització criminal dedicada al trànsit d'haixix i han intervenut 630 quilos de substància estupefaent. Hi ha 28 persones detingudes a Galícia, Màlaga i Almeria, per la seua presumpta implicació en diverses operacions relacionades amb el narcotràfic. Els agents han intervenut 330 quilos d'haixix ocults en un camió i altres 300 quilos en un iot que era utilitzat per l'organització per a importar haixix fins a Almeria.

Les perquisicions es remunten a la fi de l'any 2019, quan els agents investigaven les activitats il·lícites a les quals, presumptament, es dedicava una organització criminal dirigida per un històric narcotraficant gallec des d'una comarca de Pontevedra. Estes primeres gestions van permetre identificar a un grup de persones que donava suport logístic des d'Almeria, Cadis i Màlaga. A més, esta investigació es va creuar amb una altra, duta a terme per la Guàrdia Civil, sobre els mateixos individus i activitats. Per tal motiu, a partir d'este moment, els agents van continuar investigant de forma conjunta. De seguida van identificar un iot, presumptament emprat per l'organització per a transportar haixix fins a Almeria, una nau industrial en Els Barris (Cadis), i un camió –dels quals habitualment s'empren per a la recollida i transport del vidre a les plantes de reciclatge- en el qual també ocultaven i transportaven la droga.

400 kilos de hachís ocultos en un camión y 230 kilos en un yate

A la fi del passat mes de juny, i gràcies als controls establits a este efecte, els investigadors van detectar que el referit camió va embarcar en un ferri amb destinació a Ceuta. Així mateix, les gestions policials van revelar que la fi d'aquest viatge era transportar una important, però indeterminada, quantitat d'haixix. Tres dies després, la Guàrdia Civil de Ceuta va informar que havien trobat al voltant de 330 quilos d'haixix ocults en un lloc (fabricat per a tal fi) de la zona de càrrega del camió. A més, també van detindre al conductor, qui ja havia sigut identificat per la Policia Nacional per tractar-se d'un destacat membre de l'organització investigada.

Posteriorment, al febrer del present any, els agents van localitzar un iot carregat amb 300 quilos d'haixix. A més, en el moment de l'abordatge estava ocupat per dos individus, membres de l'organització, que també van ser arrestats. 

28 detinguts a Galícia, Màlaga i Almeria

Una vegada detinguts els principals membres de l'organització, els investigadors van identificar i van localitzar a la resta de persones implicades en les operacions de narcotràfic avortades. En este sentit, els agents van arrestar a 28 persones a Galícia, Màlaga i Almeria, desmantellant per complet l'entramat criminal investigat. A més, com a resultat de la investigació, també van intervendre 42.000 euros en efectiu, tres vehicles, una embarcació i nombrós material telefònic.

D'altra banda, la investigació  ha posat de manifest que l'organització havia perdut la confiança dels proveïdors i que es trobava acuitada pels deutes, si ben encara disposaven d'una embarcació d'alta velocitat capaç de viatjar fins a Marroc per a realitzar una nova càrrega.