En col·laboració amb la Policia Nacional d'Equador

La Policia Nacional allibera a 14 víctimes de tracta que eren explotades sexualment després de ser enganyades per treballar en centres geriàtrics

Han estat detingudes nou persones a València i Múrcia, sis de les quals ja han ingressat a la presó provisional, que conformaven un entramat criminal que obligava a les seves víctimes a exercir la prostitució en una mateixa habitació en condicions insalubres. La recerca policial ha comptat amb la col·laboració de l'ONG Our Rescue

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes, no quedant reflectida la trucada en la factura telefònica

26/04/24

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Nacional d'Equador, han alliberat a 14 víctimes que eren explotades sexualment per una organització criminal. Han estat detingudes nou persones a València i Múrcia, sis de les quals ja han ingressat a la presó provisional, que conformaven un entramat criminal que obligava a les seves víctimes a exercir la prostitució en una mateixa habitació en condicions insalubres. La recerca policial ha comptat amb la col·laboració de l'ONG Our Rescue.

Paneroles en el menjar i a l'habitació

Els integrants de l'organització captaven a les víctimes al seu país d'origen, Colòmbia i Equador, aprofitant la seva situació precària, després d'enganyar-les  amb la promesa de venir a Espanya per treballar en la cura de persones d'avançada edat. Una vegada que arribaven al nostre país eren obligades a exercir la prostitució, pel que havien d'estar disponibles les 24 hores del dia i havien de lliurar als implicats una gran part de l'import econòmic obtingut amb els serveis sexuals.

Una vegada que arribaven a Madrid, els detinguts les traslladaven a la ciutat de València i si es resistien a sotmetre's a les exigències que els imposaven, els eren traslladades a una altra casa situada en la localitat murciana de Molina de Segura com a càstig per separar-les d'altres companyes. En aquesta localitat les forçaven també a exercir la prostitució sota circumstàncies molt precàries.

Totes les dones es trobaven amuntegades en una habitació de petites dimensions, arribant a coincidir fins a 11, on eren explotades sota condicions extremadament insalubres. Amb prou feines els canviaven els llençols on havien de realitzar els serveis sexuals una vegada a la setmana, podent comprovar que hi havia paneroles per tota l'habitació i fins i tot en el menjar.

Recerca policial

La recerca ha culminat amb l'alliberament de 14 víctimes d'explotació sexual a les ciutats de València i Molina de Segura i amb nou detinguts -cinc a València i quatre a Múrcia- pels delictes de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, contra la salut pública, relatius a la prostitució, afavoriment de la immigració il·legal i pertinença a organització criminal.

L'operatiu policial ha posat en descobert un laboratori per a la producció, adulteració i extracció de cocaïna. S'han realitzat vuit entrades i registres, sis a València i dos a Múrcia, i s'han intervingut 7.000 euros en efectiu, cocaïna, diversos telèfons mòbils i documentació relacionada amb la recerca.