En el Port de Barcelona

La Policia Nacional intervé 500 quilos de cocaïna ocults en un contenidor en doble modalitat de “ganxo cec”

A l'interior del contenidor, procedent de Colòmbia, els agents van trobar, introduïdes mitjançant el sistema de ganxo cec, cinc borses d'esport que contenien paquets de cocaïna,  i després d'una revisió. El “doble ganxo cec” fa que, encara que les autoritats descobreixin una part de la droga, com l'amagada en les borses, hi hagi una altra remesa important sense intervenir que els permeti sufragar les pèrdues Aquesta forma d'introducció de la cocaïna és nova, ja que no és habitual que un contenidor vagi doblement contaminat, com en aquest cas, posteriorment van descobrir que l'organització havia ocultat més estupefaent a l'interior d'un palet.

500 quilos de cocaïna en un contenidor procedent de Colòmbia

30/12/22

 

Agents de la Policia Nacional han intervingut, en el Port de Barcelona, 500 quilos de cocaïna ocults en un contenidor en doble modalitat de “ganxo cec”. A l'interior del contenidor, procedent de Colòmbia, els agents van trobar, introduïdes mitjançant el sistema de ganxo cec, cinc borses d'esport que contenien paquets de cocaïna i després d'una revisió posterior, van trobar més estupefaent a l'interior d'un palet. Aquesta forma d'introducció de la cocaïna és nova ja que no és habitual que un contenidor vagi doblement contaminat, com en aquest cas

 

L'operació es va iniciar gràcies als canals de cooperació internacional, a través dels quals, les autoritats colombianes es van posar en contacte amb la Policia Nacional d'Espanya,  per informar que diversos contenidors marítims que havien transitat per aquell país  podien contenir a l'interior una important quantitat de substància estupefaent i es dirigien al nostre país.  

 

Els investigadors van esbrinar que el buc assenyalat per les autoritats colombianes tenia com destino Port de Barcelona i que, des d'aquí, l'organització pensava distribuir la droga per Europa. A més, van certificar que l'arribada del navili es produiria el dia 29 de desembre, per la qual cosa, una vegada en port, van procedir a la revisió de forma immediata dels contenidors.

 

Una vegada es va procedir a l'obertura, els agents es van trobar a l'interior, mitjançant el sistema de ganxo cec, cinc borses d'esport que contenien paquets de cocaïna. Posteriorment, els investigadors van procedir a la revisió de tot el contenidor de manera exhaustiva i és aquí on van trobar més paquets de cocaïna situada a l'interior d'un palet. En total s'han intervingut 500 paquets de cocaïna d'un quilogram cadascun.

 

Doble modalitat de “ganxo cec”

 

Aquesta forma d'introducció de la cocaïna és bastant nova, ja que no és habitual que un contenidor vagi doblement contaminat com és en aquest cas. Aquest sistema de “doble ganxo cec” fa que, encara que les autoritats descobreixin una part de la droga, en aquest cas l'amagada en les borses, hi hagi una altra remesa important sense intervenir que els permet sufragar les pèrdues

 

Per a la recuperació de la substancia estupefaent les organitzacions requereixen més temps, ja que han de rescatar la substancia estupefaent dels palets, però guanyen en efectivitat. A més, per realitzar la introducció de la substancia estupefaent d'aquest modus operandi es requereix tenir molt control del port de recepció.