Tres han ingressat a la presó

La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada a el “cibermenudeo” i deté a 14 persones

L'entramat estava format per 27 pàgines web gestionades per l'organització, destinades a la venda online d'estupefaents a nivell nacional i internacional, on oferien sobretot marihuana i haixix

A més, disposaven d'un estoc clandestí amb altres drogues com a cocaïna, metanfetaminas, LSD o èxtasi que oferien únicament per telèfon o en els contactes personals

S'han realitzat registres en diferents punts de la Comunitat de Madrid en els quals s'han desmantellat dues plantacions de marihuana que servien de subministrament a l'organització i s'han intervingut altres substàncies i efectes, així com 35.000 euros

30/03/22

Agents de la Policia Nacional Nacional han detingut a 14 persones, desarticulant així una organització criminal dedicada a la venda d'estupefaents a través d'internet. L'entramat estava format per 27 pàgines web gestionades per l'organització, dedicades especialment a la venda de marihuana i haixix a nivell nacional i internacional. A més, disposaven d'un estoc clandestí amb altres drogues que oferien únicament per telèfon o en els contactes personals. S'han realitzat registres en diferents punts de la Comunitat de Madrid en els quals s'han desmantellat dues plantacions de marihuana i s'han intervingut diverses substancies estupefaents, a més de diners en efectiu i altres elements relacionats amb els fets.

La recerca va començar quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'una pàgina web des de la qual es podia realitzar la compra de marihuana i d'haixix. Avançades les perquisicions, es va poder corroborar que, en realitat, es tractava d'un entramat format per gairebé una trentena de pàgines, controlades i gestionades per la mateixa organització criminal. Les vendes es produïen tant en diverses zones de la geografia espanyola com a nivell internacional en països com Portugal, Itàlia, França, Regne Unit, Finlàndia, Alemanya, Japó i Mèxic.  

Substàncies fora de carta i estructura pseudo-empresarial

Els investigadors van constatar que durant els contactes telefònics amb els clients, així com en les entrega, els presumptes responsables de l'entramat oferien als clients substancies que no apareixien en “la narcoweb”, com a cocaïna, metanfetaminas, LSD o èxtasi. L'organització comptava amb una estructura similar a la d'una empresa, amb un clar repartiment de tasques amb personal dedicat a l'adreça, a la gestió de comandes i als repartiments en mà, i també amb especialistes informàtics per al manteniment de les pàgines web. A més, per dinamitzar les seves activitats, disposaven d'un sistema de pagament per endavant acceptant tant efectiu, com criptomonedas i transaccions mitjançant plataformes específiques per a aquestes operacions.

Registres a la capital i detencions a Madrid i Galícia

Com a part de la recerca policial, es van realitzar registres en Ciempozuelos, Leganés, Madrid i Getafe. En aquesta última localitat, els agents van poder constatar l'existència d'un centre d'operacions, des del qual es coordinaven els enviaments postals i els repartiments en mà. També es va localitzar i es van desmantellar dues “plantacions indoor” de marihuana que servien de subministrament a l'organització, intervenint un total de 2.200 plantes, a més de 26 quilograms de cogollos de la collita anterior, disposats en borses al buit per a la seva venda. Es van confiscar altres substàncies com a cocaïna rosa, èxtasi, speed i cocaïna, sis vehicles, 35.000 euros en efectiu, un arma llarga de foc i diversa maquinària destinada a la preparació de la droga.

Per tot això, els agents han procedit a la localització i detenció de 14 persones, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric, blanqueig de capitals, usurpació de l'estat civil i falsedat documental. Tres d'ells, els màxims responsables de l'organització, han ingressat a la presó. La recerca continua oberta per al total esclariment dels fets, sense que es descartin noves detencions.