Han estat realitzats de forma simultània set registres

La Policia Nacional desarticula un grup d'ideologia supremacista que incitava a la violència

L'operació policial ha culminat amb la detenció de set persones a les províncies de Madrid, Barcelona, València i Alacant

En els registres s'han intervingut, entre uns altres, manuals de fabricació d'explosius, armes de foc, armes blanques i nombrós material de caràcter supremacista

A un dels detinguts se li responsabilitza de l'atac a una seu LGTBIQ+ en la localitat d'Alcoi

28/01/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a set persones -quatre a Barcelona, un a Torrejón d'Ardoz (Madrid) i dues en les localitats alacantines d'Alcoi i Ontinyent- per la seva presumpta participació en delictes d'odi, tinença il·lícita d'armes, injúries a les Institucions de l'Estat i pertinença a grup criminal.

Els detinguts, que conformaven un grup cohesionat a través de les xarxes socials, incitaven a l'odi i a la violència extrema contra col·lectius antagònics i vulnerables 

La recerca es va iniciar, en el primer trimestre de 2020, després de la recepció d'una denúncia anònima a través del portal web de col·laboració ciutadana de la Policia Nacional https://www.policia.es/_es/colabora_informar.php, en la qual s'alertava sobre la creació d'un fòrum amb ideologia d'ultraderecha radical i violenta. Després de les oportunes indagacions, els agents van comprovar  com el grup es dedicava a la difusió de missatges d'odi d'extrema hostilitat, i incitadores de violència cap a altres col·lectius antagònics i vulnerables. 

Els arrestats actuaven a través de les xarxes socials, fòrums i  aplicacions de missatgeria instantània, llocs on aquests lazaban de forma anònima, missatges més directes i filtrats cap a subjectes d'un perfil concorde als seus postulats ideològics radicals. Aquests perfils i blogs ja han estat bloquejats.

De l'anàlisi de la informació trobada en els diferents registres, els agents van determinar la possible existència d'una o diverses cèl·lules compostes per persones alineades ideològicament que podrien estar captant i adoctrinant a altres subjectes amb la finalitat de cometre accions violentes destinades a subvertir l'ordre constitucional. Així, els investigadors responsabilitzen a un dels detinguts l'atac a una seu LGTBIQ+ en la localitat d'Alcoi (Alacant).

Aquesta complexa operació va ser executada dimarts passat per la Comissaria General d'Informació en col·laboració amb les Brigades Provincials d'Informació de Madrid, Barcelona, València, Alacant i Tenerife i la Brigada Local d'Informació de Torrejón d'Ardoz (Madrid).

Durant els  registres, realitzats de forma simultània, els agents han intervingut un revòlver, tres carabinas, armes de foc simulades, munició, armes blanques, bats de beisbol i manuals de fabricació d'explosius. A més s'ha confiscat variat material de caràcter supremacista -com a indumentària i documentació d'ideologia nazi- i nombrosos dispositius electrònics.