Operació conjunta de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Agència Tributària

Aprehendidos 648 quilograms de cocaïna ocults en un contenidor en el Port d'Algesires

Se ha detenido en el Puerto de Valencia a las dos personas que pretendían introducir la droga

Vista de l'interior del camió amb la droga intervinguda

18/11/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària, han aprehendido 648 quilograms de cocaïna en un contenidor en el port d'Algesires, que tenia origen a Guatemala i destinació València. En el marc de la col·laboració entre les diferents administracions, es va tenir coneixement de l'arribada d'un carregament possiblement ‘contaminat’ en origen amb cocaïna.

Conforme a la informació obtinguda, es va establir un operatiu conjunt entre la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera de l'Agència Tributària. Es va procedir a la inspecció del contenidor en el Port d'Algesires, on es va trobar la droga, es va extreure i es va substituir per una càrrega innòcua, a fi de procedir a la seva entrega vigilada fins al lloc de destinació. En total, van ser trobades i aprehendidas 533 pastilles de cocaïna, amb un pes brut aproximat de 648 quilos. 

Una vegada en la destinació, en el port de València, es va descobrir que el contenidor havia estat obert a primera hora d'el matí per persones desconegudes, els qui van extreure el material utilitzat per substituir la droga. Per això, es va procedir a revisar les càmeres que donen cobertura a la terminal on es trobava dipositat el contenidor. Gràcies al seu visionat, es va comprovar que un camió va accedir al carrer on se situava dipositat el contenidor i va sortir de la mateixa uns cinc minuts després sense contenidor en la seva plataforma. Es va identificar al titular, però es va comprovar que els trets físics del mateix eren molt diferents als de l'individu que va accedir a la terminal amb el camió.

Les perquisicions posteriors van permetre detenir al titular del camió utilitzat per al rescat i al transportista que va entrar a realitzar-ho, que ja comptava amb antecedents policials per tráfico de drogues en el port de València. Els dos detinguts van ser posats a disposició judicial.

 

Fardells de la droga intervingudaFardells de la droga intervingudaPastilles de cocaïna intervinguda