Els principals responsables operaven des de la província d'Huelva

La Policia Nacional deté a 43 persones en una operació contra la introducció de moneda falsa en el circuit financer

La venda de bitllets falsos de 20 i 50 euros es realitzava a través d'un perfil d'una coneguda xarxa social que comptava amb un total d'1.620 subscriptors i que va servir als agents per donar inici a la recerca

Bitllets falsos confiscats

12/11/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació en col·laboració amb EUROPOL, han detingut a 43 persones per la seva presumpta implicació en un delicte d'introducció de moneda falsa en el circuit financer, concretament bitllets de 20 i 50 euros. Dos d'ells han estat arrestats a Huelva com a principals responsables de la venda de moneda falsa en Internet, mentre que els 41 restants han estat detinguts per tota la geografia nacional com a compradors de moneda.

Les recerques van començar al novembre de 2020, quan els agents van tenir coneixement d'un perfil d'una coneguda xarxa social dedicat a la venda de bitllets falsos de 20 i 50 euros, i que comptava amb  1.620 subscriptors. Després de diverses gestions policials, es va procedir a la realització de dos registres domiciliaris a Huelva i a la detenció dels dos principals responsables de la venda de moneda falsa a la xarxa. En aquestes intervencions es van trobar diversos telèfons mòbils i divers material informàtic, deu bitllets falsos de 20 euros, un de 50, un total de 5.860 euros en diners legítims i sobres amb anotacions manuscrites iguals que les aparegudes en els vídeos i fotos del canal investigat, entre altres efectes.

41 compradors detinguts en 18 províncies espanyoles

Mitjançant l'estudi dels comptes, equips informàtics i telèfons mòbils trobats en els registres, es va procedir a la identificació de 41 persones que compraven moneda als detinguts, procedint-se a la detenció de tots ells a les províncies d'Alacant, Astúries, Àvila, Balears, Barcelona, Càceres, Cadis, Cantàbria, Huelva, Jaén, La Corunya, La Rioja, Lugo, Madrid, Màlaga, Pontevedra, Sevilla i Toledo.