En una operació de la Policia Nacional amb l'OFAST de França i la DGSM de Marroc

Intervingudes a Granada 26 tones d'haixix a l'interior d'un camió

Han estat detingudes cinc persones a Espanya com a presumptes autors de delictes de tráfico de drogues i atemptat agent a l'autoritat, així com altres dues a França

Durant la intervenció, els agents van ser envoltats per diversos vehicles fins a l'extrem de ser aconseguits i envestits de forma violenta amb la intenció de treure'ls de la carretera

Operació emmarcada en el pla de lluita -establert entre les autoritats d'Espanya, França i Marroc- contra les xarxes de narcotràfic que utilitzen el territori espanyol com a via de transport de l'estupefaent

Estupefaent intervingut en interior del camió

09/09/21

Agents de la Policia Nacional, gràcies a l'estreta col·laboració amb l'OFAST de França i la DGSM de Marroc, han intervingut a Granada 26 tones d'haixix a l'interior d'un camió.

Han estat detingudes cinc persones a Espanya com a presumptes autors de delictes de tráfico de drogues i atemptat agent a l'autoritat, així com altres dues a França. Durant la intervenció, els agents van ser envoltats per diversos vehicles fins a l'extrem de ser aconseguits i envestits de forma violenta amb la intenció de treure'ls de la carretera.

L'operació es va iniciar al començament del present mes de setembre després de rebre un comunicat de França on s'indicava que un dels ara detinguts anava a embarcar amb el camió intervingut en el port de Tanger-Med amb destinació Algesires. Per això, es va establir un dispositiu de control i seguiment a la seva arribada al nostre país.

Després de passar els diferents controls del lloc fronterer, el camió va estacionar en la terminal a l'espera d'obtenir la documentació necessària, iniciant posteriorment la marxa fins al municipi gadità dels Barris on va tenir una avaria tècnica. Durant el temps que va romandre allí, va mantenir contacte amb dues persones que van arribar a bord d'una furgoneta per seguidament pujar junts a la cabina del camió. Després de reprendre la marxa, l'automòbil va ser recolzat per  un membre de l'organització que circulava amb un vehicle d'alta gamma amb la finalitat de controlar-ho i detectar la presència policial. 

L'operació continua oberta i s'espera dur a terme noves detencions i registres tant a França com a Espanya

Durant el trajecte fins a la província de Granada els investigats adoptaven a tot moment grans mesures de seguretat. A la seva arribada a un polígon industrial de la localitat d'Atarfe va accedir a una nau. Llavors, el dispositiu de vigilància establert a la zona va ser detectat pels narcotraficants. Diversos vehicles van envoltar als policies, a els qui van tractar de tancar el pas, iniciant-se una persecució a la qual es va sumar un altre indicatiu policial que va ser envestit de forma violenta per tractar de treure-li de la carretera.

Finalment es va detenir en els voltants de la nau a tres persones a bord d'una furgoneta, una  d'elles identificada com el conductor del camió. A més, van ser arrestats altres dos homes que romanien ocults en la cabina tractora del tràiler dins de la nau. En el registre del vehicle es van localitzar gran quantitat de fardells d'haixix amb un pes total de 26 tones.

26 tones d'haixix