En el matí d'avui

Una patrulla de la Policia Nacional salva la vida a un jove immigrant marroquí que intentava penjar-se en ple carrer a Ceuta

Els agents ho han trobat penjat del coll amb un cable metàl·lic en una barana del passeig marítim.

Després de tallar el cable li han practicat maniobres de RCP que li han mantingut amb vida fins a l'arribada dels sanitaris.

El jove, que hauria entrat irregularment a la Ciutat Autònoma en els últims dies, ha estat traslladat a l'Hospital Universitari

Salven la vida d'un jove marroquí que intentava penjar-se

21/05/21

Agents de la Policia Nacional han salvat esta mañana la vida d'un jove immigrant marroquí que hauria entrat irregularment a la Ciutat Autònoma en els últims dies i que intentava suïcidar-se en ple passeig marítim de Ceuta. Un ciutadà va alertar de la situació a la patrulla, que ha trobat al jove en una barana, penjat del coll amb un cable metàl·lic. Després de tallar el cable, els agents li han practicat maniobres de RCP que li han mantingut amb vida fins a l'arribada dels sanitaris.

Els fets han ocorregut sobre les 13 hores 15 minuts d'avui. Agents de la Unitat de Participació Ciutadana han estat requerits mentre realitzaven una patrulla de naturalesa preventiva, a l'altura de l'última rotonda de l'Avinguda Martínez Catena adreça El Tarajal. Un ciutadà ha estat qui els ha alertat que una persona tractava de penjar-se.

Els agents han trobat al suïcida, un jove d'origen marroquí, penjant d'un cable metàl·lic en una barana de ferro pertanyent a aquest passeig marítim. Ràpidament li han aixecat i han tallat el cable que li envoltava i pressionava el coll, per posteriorment baixar-ho i col·locar-ho en posició decúbito supí. 

Absència de pols i convulsions

Després de realitzar-li l'oportuna exploració, han pogut comprovar que el jove no responia i mancava de respiració, senyal en zona yugular i pols; així com les seves pupil·les no reaccionaven, trobant-se totalment dilatades. De forma immediata un dels agents ha començat a realitzar-li reanimació cardiopulmonar bàsica, mentre l'altra actuante li ha retirat totalment el cable que encara romania al voltant del seu coll amb gran pressió i resistència.

Minuts després el jove ha començat a convulsionar, expulsant líquid per les vies respiratòries altes, i els agents han continuat realitzant maniobres de reanimació. D'aquesta manera, mitjançant estímuls i observació permanent, han aconseguit mantenir amb vida al jove fins a l'arribada dels serveis sanitaris. Finalment ha estat traslladat a l'Hospital Universitari de Ceuta.