Operació conjunta de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Agència Tributària

Confiscades més de set tones d'haixix en un nou cop al narcotràfic internacional del Camp de Gibraltar

Tres personas han sido detenidas durante una operación que ha supuesto una de las mayores aprehensiones del presente año, lográndose mermar la actividad de las organizaciones criminales asentadas en el Estrecho

La embarcación era utilizada por una organización criminal de alto nivel que pretendía introducir elevadas cantidades de droga a través de las costas españolas

Paquets de droga en el remolcador

01/05/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària, han confiscat més de set tones d'haixix i han detingut a tres persones durant una intervenció duta a terme en altamar, procedint-se a l'abordatge d'una embarcació que portava més d'un any sent investigada i que era objectiu del MAOC (Maritime Analysis and Operations center), organisme europeu de lluita contra el tráfico de drogues en l'àmbit marítim i de les Oficines d'Intel·ligència Marítima de Duanes de Galícia i Canàries.

Las gestiones policiales sobre el mercante comenzaron en marzo de 2020, cuando ya estaba siendo investigado, a su vez, por otras naciones como Países Bajos o Francia. La embarcación, según los investigadores, había sido utilizada para realizar alijos de drogas en varios países. Se tiene conocimiento que la embarcación iba a ser utilizada por una organización criminal de alto nivel que pretendía introducir una elevada cantidad de hachís a través de las costas españolas. La organización había configurado su punto de logística en Huelva, localidad donde se abrieron diligencias judiciales.

L'avanç de les recerques va portar a la identificació dels membres de la tripulació, sense parar el control sobre el mercant fins que, amb tota la informació necessària recaptada, es va acordar l'abordatge en aigües internacionals amb el suport del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO).

L'embarcació de nom FELSTED, era un remolcador que havia estat reformat per tenir un ampli celler, i així poder transportar gran quantitat de droga. A més, aquest tipus d'embarcacions suporta molt bé les pitjors condicions climatològiques, per la qual cosa l'organització aprofita la “mala mar” per realitzar els transports de la droga.

Malgrat les difícils condicions meteorològiques s'organitza un dispositiu en el qual participen dues embarcacions de la Guàrdia Civil: el patruller d'altura Ric Arlanza i el buc oceànic Riu Miño. L'operatiu dura dos dies i a més dels guàrdies civils s'embarquen dos agents de l'Agència Tributària.

Finalment, es detecta el remolcador i es realitza un sigilós abordatge amb dues embarcacions auxiliars del Riu Miño. Els tripulants no detecten l'actuació policial fins que els agents es troben a bord del remolcador. El remolcador és escortat fins al Port d'Algesires on es descarreguen 200 fardells que una vegada pesat aconsegueixen un pes de 7.130 quilograms.

Es tracta d'una de les majors aprehensions del present any, amb més de set tones d'haixix intervingudes, la qual cosa aconsegueix minvar l'activitat de les organitzacions criminals assentades en l'estret i evitar l'avanç del crim organitzat en el Camp de Gibraltar.

Embarcació de nom FELSTED, remolcador on transportaven la droga200 fardells descarregats del remolcadorNarcotràfic internacional del Camp de GibraltarTones de droga confiscadaPaquets de droga en el remolcador