A la província de València

La Policia Nacional deté a un home que es trobava reclamat per cometre una agressió sexual

Al detingut li constava una reclamació judicial per donar compliment a una sentència de nou anys de presó i l'arrest s'emmarca dins de la “Operació Violeta” per a la localització de fugitius perseguits per cometre delictes greus de caràcter sexual

Els fets van succeir en 2019 i va ser detingut i acusat dels delictes d'agressió sexual i lesions però es va escapolir de l'acció de la justícia i no havia complert la seva condemna

24/05/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home a la província de València al que li constava una reclamació judicial pels delictes d'agressió sexual i lesions que havia comès/fideïcomès en 2019 i la condemna decretada de les quals de nou anys de presó no havia complert per haver-se escapolit de l'acció de la justícia. La recerca es va iniciar en el marc de la “Operació Violeta” que té com a missió la localització i detenció de pròfugs perseguits per haver comès/fideïcomès delictes greus de caràcter sexual sobre dones i nenes.

D'aquesta manera, a principis de maig, els investigadors van tenir coneixement de la vigència de la reclamació judicial sobre un home, per donar compliment a una sentència pendent de nou anys de presó decretada per l'Audiència Provincial de València pels delictes d'agressió sexual i lesions.

Els fets pels quals havia de complir condemna, es van produir en el mes de desembre de l'any 2019, quan va agredir sexualment a una dona després de copejar-la fortament. Els crits d'auxili de la víctima van motivar que una veïna pogués cridar als agents i aquests arrestessin a l'autor.

Donada la gravetat dels fets, i en trobar-se escapolit de l'acció de la justícia, es va prioritzar la seva cerca podent esbrinar els investigadors que podria estar vivint en una localitat valenciana. Després de diverses perquisicions els agents van aconseguir localitzar el parador de l'home i es va establir un dispositiu policial que va permetre el seu arrest i posada a la disposició de l'autoritat judicial.