En la província de València

La Policia Nacional deté a un home que es trobava reclamat per cometre una agressió sexual

Al detingut li constava una reclamació judicial per a donar compliment a una sentència de nou anys de presó i l'arrest s'emmarca dins de la “Operació Violeta” per a la localització de fugitius perseguits per cometre delictes greus de caràcter sexual

Els fets van succeir en 2019 i va ser detingut i acusat dels delictes d'agressió sexual i lesions però es va escapolir de l'acció de la justícia i no havia complit la seua condemna

24/05/23

Agentes de la Policía Nacional han detenido a un hombre en la provincia de Valencia al que le constaba una reclamación judicial por los delitos de agresión sexual y lesiones que había cometido en 2019 y cuya condena decretada de nueve años de prisión no había cumplido por haberse fugado de la acción de la justicia. La investigación se inició en el marco de la “Operación Violeta” que tiene como misión la localización y detención de prófugos perseguidos por haber cometido delitos graves de carácter sexual sobre mujeres y niñas.

D'esta manera, a principis de maig, els investigadors van tindre coneixement de la vigència de la reclamació judicial sobre un home, per a donar compliment a una sentència pendent de nou anys de presó decretada per l'Audiència Provincial de València pels delictes d'agressió sexual i lesions.

Els fets pels quals havia de complir condemna, es van produir en el mes de desembre de l'any 2019, quan va agredir sexualment a una dona després de colpejar-la fortament. Els crits d'auxili de la víctima van motivar que una veïna poguera cridar als agents i estos arrestaren a l'autor.

Donada la gravetat dels fets, i en trobar-se escapolit de l'acció de la justícia, es va prioritzar la seua cerca podent esbrinar els investigadors que podria estar vivint en una localitat valenciana. Després de diverses perquisicions els agents van aconseguir localitzar el parador de l'home i es va establir un dispositiu policial que va permetre el seu arrest i posada a la disposició de l'autoritat judicial.