En el dispositiu han participat agents de Madrid, Granada i El Ejido

La Policia Nacional deté al presumpte homicida de l'ancià desaparegut a El Ejido

El cadàver de l'home de 83 anys va ser trobat als 18 dies de la seva desaparició en un abocador il·legal i amb signes que evidenciaven una mort violenta

El detingut, un home veí de la víctima i conegut de la família, ha passat en el matí d'avui a disposició judicial, acusat d'un presumpte delicte d'homicidi

27/01/22

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d'Almeria d'El Ejido al presumpte autor de la mort violenta d'un home de 83 anys el cadàver dels quals va aparèixer, als 18 dies de la seva desaparició, en un abocador il·legal.

El passat 2 de desembre la víctima va desaparèixer en el municipi de Santa María de l'Àguila, pertanyent a El Ejido. Es va establir en aquells dies un dispositiu de cerca en el qual van participar mitjans aeris i guies canins de la Policia Nacional, fins que el dia 21 de desembre els agents van trobar el cos sense vida de l'ancià en el paratge Les Barraques.

El cadàver va ser trobat en una zona allunyada del nucli urbà, semioculto i cobert amb enderrocs. La inspecció ocular practicada va posar de manifest que la mort havia estat violenta i que s'havia executat el mateix dia de la desaparició. Els vestigis trobats en el lloc i les perquisicions policials van permetre l'arrest del presumpte autor material dels fets el passat dia 25 de gener, un home major d'edat, veí de la víctima i conegut de la família.

La recerca policial, en la qual ha participat el Grup d'Homicidis de la Comissaria General de Policia Judicial en estreta coordinació amb el Grup de Policia Judicial d'El Ejido i amb les Brigades de Policia Científica de Madrid, Granada i El Ejido, i en la qual ha resultat fonamental la intervenció del laboratori d'ADN de la Prefectura Superior de Policia d'Andalusia Oriental, va apuntar a una mort violenta, pel que sembla com a conseqüència de discrepàncies sorgides en la compravenda d'un vehicle.

L'autor dels fets ha passat en el matí d'avui a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 d'El Ejido en funcions de guàrdia, acusat d'un delicte d'homicidi. La recerca continua oberta i les actuacions judicials estan declarades secretes.