Durant l'Assemblea General celebrada entre el 23 i 25 de novembre a Istanbul

La comissària principal de la Policia Nacional Alicia Dolent ha estat triada vocal per Europa en el Comitè Executiu d'Interpol

El lloc té un compromís de 3 anys, amb les funcions de control i supervisió de les accions i iniciatives de la Secretària General d'Interpol, reunint-se 3 vegades a l'any a la seva seu a la ciutat francesa de Lió

El director General de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha encapçalat la delegació espanyola i durant la seva estada a la capital turca ha mantingut nombroses reunions bilaterals amb altres delegacions per tractar diferents assumptes en matèria de seguretat

comissària principal de la Policia Nacional  Alicia Dolent, El director General de la DGP i la cap de l'OCN Madrid Interpol

25/11/21

25-novembre-2021.- La comissària principal de la Policia Nacional Alicia Dolent Sánchez ha estat triada vocal per Europa del Comitè Executiu d'Interpol, durant l'assemblea celebrada entre el 23 i 25 de novembre a Istanbul. El lloc té un compromís de 3 anys, amb les funcions de control i supervisió de les accions i iniciatives de la Secretària General d'Interpol, reunint-se 3 vegades a l'any a la seva seu a la ciutat francesa de Lió. El director General de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha encapçalat la delegació espanyola i durant la seva estada a la capital turca ha mantingut nombroses reunions bilaterals amb altres delegacions per tractar diferents assumptes en matèria de seguretat.

La comissària principal optava a una de les tres vocalías que corresponen a Europa. En la votació que ha tingut lloc en el matí d'avui, ha sortit triada pels països membres com una de les

vocals que compondran el Comitè Executiu d'Interpol. També han estat triats com a vocals per Europa els representants de Regne Unit i Turquia.

 

La comissària principal, en el seu discurs presentat davant els països membres, ha recalcat "l'interès perquè Interpol és un instrument de col·laboració àgil I útil en l'acompliment de les nostres tasques". Segons les seves pròpies paraules "Tothom coneix i respecta a Interpol i el que aquestes sigles signifiquen, però el primordial és que es constitueix com l'instrument més important en matèria de col·laboració policial internacional, una organització que ha sabut adaptar-se als vaivens històrics en matèria de criminalitat i consolidar-se com una eina útil en el treball policial dels nostres respectius països."

 

També ha tingut paraules per lloar la labor d'Interpol en honor de la diversitat, en tenir l'Organització la vocació d'unir a països grans i pequeño, amb diferències notables en matèria de seguretat, sent sens dubte un dels majors assoliments del projecte Interpol, on tots expliquen i tots sumen.

 

Ferma aposta per la cooperació policial internacional

 

El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, que ha encapçalat la delegació espanyola durant la seva estada a la capital turca i la cap de l'OCN Madrid Interpol, María Carmen Muñoz González, han recolzat a la nova vocal durant la celebració de l'Assemblea General. La presència del director general de la Policia en l'Assemblea és una aposta per la cooperació policial internacional. Durant la seva estada a Istanbul, s'han mantingut nombroses reunions bilaterals entre la delegació espanyola i altres delegacions, per tractar assumptes d'importància en matèria de seguretat, a part de presentar la candidatura de la cap de la Divisió de Cooperació Internacional.

 

Es troben al més alt nivell dels serveis policials dels seus països

 

Durant el període que es té per davant de tres anys, en els quals la cap de la Divisió de Cooperació Internacional ostentarà el seu lloc de vocal per Europa, una de les principals preocupacions i on majors esforços i dedicació es posaran, és en la gestió de la Secretaria General post-pandèmia i en com ha afectat i canviat en món i les maneres noves de comunicar-se i relacionar-se. Les vulnerabilitats que es donen en certs grups de persones són de vital importància per als agents de la Llei, atès que, en paraules de la comissària principal "el seu desemparament està en moltes ocasions lligat a activitats delictives".

 

Aquest Comitè, té la labor de controlar i supervisar l'activitat i les iniciatives de la Secretaria General d'Interpol. Es reuneix un total de 3 vegades a l'any a la seu de la Secretaria General d'Interpol a la ciutat francesa de Lió. Està compost per un president, tres vice-presidents i nou vocals, estant els vocals repartits de manera equilibrada per regions, corresponent tres a Europa, dues a Amèrica, dues a Àfrica i finalment dues a Àsia. Els membres del Comitè es troben al més alt nivell dels serveis policials dels seus propis països i aporten els seus amplis coneixements i anys d'experiència per assessorar i guiar a la Secretaria General.

 

Compromís de la Policia Nacional per crear un món més segur/segur

 

El lloc que avui ha aconseguit la cap de la Divisió de Cooperació Internacional, representa el compromís de la Policia Nacional amb la comunitat policial, la persecució de la delinqüència en tots els àmbits, la protecció de la ciutadania i la creació d'un món més segur/segur lliure de delictes i de criminals. Sens dubte, la Policia Nacional aconsegueix, a través de la comissària principal, un gran respatller dels països membres d'Interpol i dels seus socis, els quals han tornat a confiar, una vegada més, en el treball diari dels policies, que amb cadascuna de les seves actuacions, prestigian el nom que la Policia Nacional té a nivell internacional.