Operació conjunta de la Policia Nacional i l'Agència Tributària

Detingut un individu que va guanyar més de 335.500 euros en dos anys comercialitzant productes falsos i no autoritzats per a la seva venda

Les recerques van començar en identificar-se a Madrid a una persona que realitzava enviaments de paquets les dades dels quals no coincidien amb els aportats a les seus d'empreses de logística

El propi detingut era qui es feia càrrec de les importacions, distribucions i enviaments dels productes falsos o no habilitats per a la venda

Vista posterior d'un camió amb paquets intervinguts

03/11/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb l'Agència Tributària, han detingut a Madrid a un individu que es dedicava, presumptament, a la distribució i venda de material falsificat de diferents índoles, i que els comercialitzava al costat d'altres productes que ell mateix importava i que no estaven autoritzats per no reunir les característiques establertes per a la seva venda. Mitjançant aquesta activitat il·lícita va aconseguir, en sol dos anys, un benefici econòmic que superava els 335.576 euros. L'operació ha permès intervenir una gran quantitat de productes preparats per ser comercialitzats.

Les recerques van començar a l'octubre de 2020, quan es va identificar a una persona de nacionalitat espanyola que realitzava enviaments de paquets les dades dels quals no coincidien amb els aportats a les seus d'empreses de logística. L'anàlisi de la informació i els dispositius policials engegats van permetre localitzar i remetre un enviament realitzat per l'investigat, que contenia 30 telèfons mòbils falsos de dues marques molt conegudes.

L'avanç de les recerques va portar, al seu torn, a la detecció de nombroses importacions a Europa materialitzades mitjançant contenidors procedents de la Xina, i va permetre conèixer el modus operandi que el detingut venia desenvolupant per cometre l'activitat il·lícita.

Ell mateix era qui es feia càrrec de les importacions, distribucions i enviaments de productes falsos o no habilitats per a la venda. Aquestes importacions s'abonaven utilitzant la tècnica coneguda com “pitufeo”, que consisteix en l'ingrés de grans summes de diners a través de petites quantitats en caixers automàtics. Una vegada duta a terme la venda de les falsificacions als seus clients, que eren petits distribuïdors situats en tota Espanya i en Marroc, els productes eren pagats mitjançant petits ingressos o enviaments postals, transformant i encobrint els beneficis a través d'operacions en efectiu mitjançant la declaració de compres de productes legals.

Una nau inspeccionada a Arganda del Rei i un domicili a Madrid

Amb tota aquesta informació, es va procedir a la inspecció d'una nau industrial situada en la localitat madrilenya d'Arganda del Rei, i que era utilitzada com a magatzem. En ella es van intervenir centenars de milers de productes falsos i il·lícits. Uns dies més tard es va dur a terme una entrada i registre al domicili de l'investigat, intervenint-se diners en efectiu i diversa documentació d'interès per a la recerca. Finalment, es van inspeccionar dos contenidors la mercaderia dels quals pertanyia al detingut i que havien estat paralitzats en el Port de València més de 15 dies, trobant-se en el seu interior 10.000 productes il·lícits procedents de la Xina.

Entre altres efectes falsos, els agents van intervenir 30 telèfons mòbils de dues conegudes marques, 1.467 caixes que contenien màquines desbrozadoras i 3.152 motosierras. Entre els efectes no lícits per a la venda, han estat trobats 10.000 altaveus, 60 màquines soldadoras, 75 unitats de generadors, 588 unitats d'aire condicionat, 3.084 dosificadors de gel hidroalcohólico, a més de 3.500 euros en efectiu.

 

Prestatgeries en magatzem amb paquets intervingutsVista general de paquets intervinguts