A València

La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada al tráfico de drogues, blanqueig de capitals i baralles clandestines de galls

S'ha detingut a deu persones i intervingut 581.000 euros, 1,5 quilograms de cocaïna, una plantació de marihuana, dues pistoles que es trobaven enterrades, cinc vehicles, telèfons mòbils, joies i rellotges de luxe

Es va intervenir 108 galls de baralla ocults en un xalet que disposava de graderies preparades per a la visualització de les baralles

Agents del GOIT durant la intervenció

14/10/21

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal presumptament dedicada al tráfico de cocaïna, al blanqueig de capitals i a les baralles clandestines de galls, la qual estava assentada a la comarca valenciana de la Ribera Alta.

L'operació s'ha saldat amb la detenció de deu persones i la intervenció de 581.000 euros en efectiu, 1,5 quilograms de cocaïna, una plantació de marihuana, dues pistoles, cinc vehicles, telèfons mòbils, joies i rellotges de luxe, així com màquines d'explicar diners. 

La recerca es va iniciar al novembre de 2020, arran de la detenció d'una persona que acabava d'adquirir 100 grams de cocaïna. Després d'això, es va engegar l'anomenada “Operació Gall”, desenvolupada en dues fases. La primera d'elles es va realitzar el passat mes de maig, quan es van practicar quatre registres domiciliaris, en els quals es va detenir a quatre persones i es van localitzar, a més de cocaïna i diners en efectiu, 108 galls de baralla que es trobaven ocults en un xalet. L'habitatge disposava, fins i tot, de graderies preparades per a la visualització de baralles. 

La segona fase s'ha desenvolupat en les últimes setmanes i en ella s'ha detingut a altres cinc persones, entre elles els principals responsables de l'organització criminal, i s'han realitzat tres registres domiciliaris.

Comercialitzat fins a 100 quilos de cocaïna

En aquesta segona fase s'ha intervingut 574.000 euros en efectiu, onze telèfons mòbils, tres rellotges de luxe, dos vehicles, així com dues màquines d'explicar diners. Els agents també han intervingut documents comptables de les presumptes operacions de venda de cocaïna dutes a terme per l'organització, dels quals es desprèn que el grup podria haver comercialitzat en els últims mesos una quantitat propera als 100 quilograms de cocaïna. Als arrestats, en imputar-se'ls un presumpte delicte de blanquejos de capitals, se'ls ha bloquejat els béns i comptes bancaris.

Galls intervinguts