Operació conjunta de la Policia Nacional, la Polícia Judiciária de Portugal i l'Agència Tributària

Intervinguts 1.000 quilograms d'haixix en una narcolancha que pretenia introduir la droga a Europa per les costes gaditanes

Els dos tripulants de l'embarcació han estat detinguts en l'Atlàntic, quan transportaven la substancia estupefaent

L'organització criminal, que es dedicava a exportar haixix des de Marroc, era d'origen espanyol, però tenia la seva logística marítima disposada a Portugal

Llanxa amb fardells d'haixix intervinguts

28/09/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Polícia Judiciária de Portugal i l'Agència Tributària, han intervingut en l'Atlàntic una narcolancha tripulada per dos espanyols quan transportaven 1.000 quilograms d'haixix.

Les recerques van començar a principi d'aquest any, quan la Policia Nacional i la Polícia Judiciária van començar una sèrie de gestions conjuntes sobre les presumptes activitats il·lícites d'una organització criminal espanyola que, amb la logística marítima disposada a Portugal, es dedicava al transport d'haixix entre Marroc i Europa, utilitzant les costes gaditanes com a via d'entrada.

Intervenció policial després d'esbrinar el moment en el qual actuarien

L'avanç de les recerques va permetre als agents concretar el moment en el qual una embarcació d'alta velocitat de l'organització traslladaria la substància il·legal a diverses de les embarcacions esportives amb les quals també explicaven per fer les partides de contraban en terra. El dispositiu establert, en el qual també va participar l'Agència Tributària, va permetre no solament observar la maniobra de transvasament en altamar, sinó que, fins i tot, va revelar la identificació de l'embarcació que havia rebut l'haixix i que navegava rumb a les costes gaditanes.

Una vegada que les condicions van ser favorables, funcionaris de l'Agència Tributària van procedir a l'abordatge de la llanxa, tripulada per dues persones d'origen de Huelva, i que transportava una quantitat important de fardells amb haixix.

Además de estas dos detenciones y la intervención de los 1.000 kilogramos de hachís, la operación acabó con la interceptación de una embarcación deportiva de ocho metros de eslora y diversos dispositivos informáticos.

 

Transvasament de la substancia estupefaent intervingudaAgent de Policia Nacional amb fardells d'haixix intervinguts