En el municipi toledà de Yeles

La Policia Nacional desmantella una “granja” il·legal de “mineria” de criptomonedas en un xalet de Toledo

Els agents han identificat a una dona com a presumpta autora d'un delicte de defraudació del fluid elèctric, ja que es va servir d'una connexió il·legal per garantir el manteniment de la instal·lació

La mina de criptomonedas comptava amb més de 100 processadors en funcionament i sofisticats equips de refrigeració i extracció de fums i de calor

20/08/21

Agents de la Policia Nacional han desmantellat en el municipi toledà de Yeles una “granja” de criptomonedas situada en un xalet. Ha estat identificada una dona com a presumpta responsable d'un delicte de defraudació del fluid elèctric ja que, per mantenir la instal·lació, hauria realitzat una escomesa elèctrica amb un elevat consum il·legal. En la mina, els agents van localitzar més de 100 processadors i sofisticats equips de refrigeració i extracció de fums.

La recerca es va iniciar en detectar un consum elèctric elevat i una emissió tèrmica despresa per l'habitatge superior als quals es correspondria amb un domicili familiar. En el registre de l'immoble, els agents van trobar una granja de criptomonedas.  

Delicte de defraudació del fluid elèctric

En aquest tipus d'instal·lacions, la rendibilitat està supeditada a ús preus d'electricitat reduïts. Per aquest motiu, la investigada se servia d'una connexió il·legal a la xarxa de distribució de baixa tensió mitjançant una escomesa elèctrica trifàsica amb un elevat consum il·legal. La mina comptava amb 111 processadors i sofisticats sistemes de climatització per evitar que augmentés la temperatura. 

ja que, en ocasions, aquestes monedes s'empren com a mitjà de pagament habitual en activitats il·lícites vinculades a delictes tecnològics i el blanqueig de capitals, la recerca continua oberta per al total esclariment dels fets.