En tota Espanya

La Policia Nacional finalitza la implantació del DNI Europeu, la nova versió del DNI electrònic

Avui ha acabat la implantació progressiva de l'expedició del nou document, que actualitza la seva imatge i incorpora noves mesures de seguretat, per la qual cosa solament s'emetrà el DNI Europeu a tots els ciutadans que acudeixin a renovar el seu document d'identitat

La iniciativa s'emmarca dins del Programa d'Identitat Digital de la Policia Nacional, en el qual es treballa per a la propera implantació de l'acreditació de la identitat a través de dispositius mòbils

La implantació del DNI Europeu és una mostra més del lideratge europeu de la Policia Nacional en matèria de documentació i identitat digital, sent Espanya un dels pocs països a Europa que lliuren el document al moment de la seva expedició

De moment, els ciutadans hauran de seguir aportant la seva pròpia fotografia i, per a més informació, poden consultar a la pàgina web https://www.dnielectronico.es/portaldnie/

02/08/21

La Policia Nacional ha finalitzat la implantació progressiva del nou DNI.

 A partir d'avui, 2 d'agost, únicament s'expedirà el DNI Europeu, la nova versió del DNI electrònic que actualitza la seva imatge i incorpora noves mesures de seguretat, tant visibles com a invisibles. La creació del DNI Europeu respon al compliment del Reglamento UE 2019/1157 del Parlament Europeu i del Consell de 20 de juny de 2019, de compliment obligat per a tots els Estats de la Unió Europea a partir d'avui.

En el pasado mes de junio, la Policía Nacional comenzó la expedición del nuevo documento en diversas oficinas de documentación. A partir de hoy, y tras la implantación progresiva en toda España, ya solamente se emitirá el DNI Europeo a todos aquellos ciudadanos que acudan a renovar su documento de identidad. Por el momento, y como se ha venido haciendo hasta ahora, el ciudadano deberá aportar su propia fotografía.

La Policia Nacional, en un treball conjunt amb La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre – Real Casa de la Moneda, ha dissenyat un suport que inclou característiques materials, tècniques, de seguretat, funcionals i d'usabilitat concordes amb les necessitats que sol·licita la ciutadania en l'era digital. Entre els canvis introduïts, el nou DNI inclou la denominació en anglès –National Identity Card–, ja que la normativa europea exigeix que les paraules documento d'identitat figurin en almenys una altra llengua oficial de les institucions de la UE. En l'anvers, s'ha afegit també el codi de dues lletres de l'Estat membre –ÉS en el cas d'Espanya–, imprès en negatiu en un rectangle blau i envoltat de dotze estels grocs.

La Policia Nacional està a l'avantguarda europea en matèria de documentació i identitat digital i, actualment, Espanya és un dels pocs països europeus que lliuren el document al moment de la seva expedició. Aquest lideratge, i el treball realitzat amb anterioritat, han ocasionat que l'engegada del DNI Europeu no hagi suposat un esforç considerable a l'hora d'emplenar les noves i preceptives mesures dictades per la Unió Europea.

Identitat digital

Aquest nou model de DNI Europeu s'emmarca dins del Programa d'Identitat Digital DNIE de la Policia Nacional, programa que, en l'actualitat, treballa en el desenvolupament d'una aplicació gratuïta que permetrà pròximament a qualsevol ciutadà l'acreditació de la identitat i l'ús de la signatura electrònica des del dispositiu mòbil.

A més, en els propers mesos està previst el llançament del DNI Exprés, un sistema d'expedició semiautomàtic que reduirà els temps d'espera en les renovacions ordinàries i incrementarà la seguretat obtenint la fotografia in situ. Aquest nou sistema s'implantarà de forma progressiva en les unitats de documentació amb major nombre de llocs d'expedició, i comportarà un augment del nombre de Llocs d'Actualització Desatesa del DNI electrònic. Tot això facilitarà al ciutadà la renovació dels certificats digitals i el pagament de taxes mitjançant targeta bancària.

Per a més informació, poden consultar el següent enllaç d'Internet: https://www.dnielectronico.es/portaldnie/