En col·laboració amb el FBI

La Policia Nacional deté en Estepona a un ciutadà britànic per piratejar 130 comptes de Twitter

Entre les seves víctimes es troben personalitats rellevants de l'àmbit polític i econòmic d'EUA, tals com Joe Biden, Barack Obama i Bill Gates; A l'arrestat també se li imputen dos presumptes delictes contra l'ordre públic; en concret, se li acusa de cometre swatting, que consisteix a donar un fals avís a la policia de la comissió d'un delicte greu al domicili de la víctima amb la finalitat de provocar la immediata intervenció de la unitat d'elit de la policia nord-americana (SWAT)

22/07/21

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb el FBI, han detingut a un ciutadà britànic com a responsable d'una presumpta intrusió il·legítima en 130 comptes de Twitter. Entre les seves víctimes es troben diverses personalitats rellevants de l'àmbit polític i econòmic d'EUA, tals com l'actual president d'Estats Units, Joe Biden, l'ex-president Barack Obama, o el fundador de Microsoft Bill Gates. Així mateix l'arrestat està acusat dels delictes de ciberamenazas, ciberextorsión i ciberassetjament.

La recerca a Espanya es va iniciar a l'abril de 2020 quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'un grup de ciberdelinqüents dedicats a cometre estafes a la xarxa. Va ser l'Agregaduría del FBI a Madrid la que va informar a la Policia Nacional que estaven investigant a aquest grup delictiu en el qual, a més, estaria presumptament implicat un individu d'origen britànic, resident a Marbella, la localització del qual seria d'interès per a les autoritats del seu país.

Amb l'avanç de la recerca, el FBI va comunicar a la policia la relació existent entre l'arrestat i la intrusió il·legítima en 130 comptes de Twitter, entre les quals es trobaven les de diverses personalitats rellevants com l'actual president d'EUA, Joe Biden, l'ex-president Barack Obama, o el fundador de Microsoft, Bill Gates. Així mateix, van informar que aquest individu hauria compromès comptes de personalitats importants en altres conegudes xarxes socials. 

Acusado de cometer swatting

D'altra banda, a l'investigat se li acusa de dos delictes contra l'ordre públic; en concret, de cometre swatting. Aquesta perillosa modalitat delictiva consisteix a enganyar als serveis d'emergència, donant un fals avís que s'està produint un incident greu al domicili de les víctimes i requerint una ràpida resposta i intervenció de les unitats d'elit de la policia nord-americana (SWAT). S'utilitza generalment com a venjança i ha causat nombroses víctimes mortals en Estats Units, ja que posa en perill a víctimes, policies i a la comunitat en general, allunyant als serveis d'emergències d'incidents reals.

Localizado y detenido en Estepona (Málaga)

Després de diverses gestions policials, els agents van detectar el domicili de l'investigat, situat en una urbanització del municipi malagueny d'Estepona. Per aquest motiu, van engegar un dispositiu -que va comptar amb la van participar de dos agents de l'Oficina del FBI en Sant Francisco i un del seu Agregaduría a Espanya- que va permetre la seva detenció -així com el registre del seu domicili- en el dia d'ahir. Fruit del registre, la policia va intervenir dos ordinadors i un telèfon mòbil per al seu posterior estudi, ja que l'anàlisi en calenta no va permetre obtenir informació rellevant per haver-hi reconfigurado els dispositius recentment.