En un operatiu que ha culminat amb 30 detinguts a Valladolid, León i Palencia

La Policia Nacional intervé més de 300.000 euros en efectiu a una organització de proxenetas

L'organització determinava a exercir la prostitució fins a 50 víctimes de forma simultània, constituint un entramat complex d'empreses per sumar a la seva activitat delictiva el blanqueig de capitals

Comptaven amb un entramat format per 19 empreses que utilitzaven per cometre blanqueig de capitals i que els servia per ocultar la veritable titularitat dels principals responsables dels negocis de prostitució

24/06/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a 30 persones a Valladolid, León i Palencia en el marc d'una recerca contra una un grup de proxenetas que operava a Valladolid, León i Palencia. L'organització, presumptament, determinava a exercir la prostitució fins a 50 víctimes de forma simultània, i explicava un entramat complex d'empreses per sumar a la seva activitat delictiva el blanqueig de capitals. Dels beneficis producte de la seva actuació il·lícita s'han confiscat 308.000 euros en efectiu, a més d'armes de foc i cocaïna. Així mateix, s'han embargat 37 immobles i 27 vehicles.

Els integrants de l'organització localitzaven a les víctimes en Paraguai i les introduïen a Espanya per prostituir-les, arribant a disposar de fins a 50 dones prostituint-se de forma simultània. L'entramat del grup criminal estava constituït per 19 empreses que utilitzaven per cometre blanqueig de capitals. El seu ús els servia per ocultar la veritable titularitat dels principals responsables dels negocis de prostitució, atès que la seva identitat quedava encoberta per persones interposades a manera de testaferros.

L'organització va continuar evolucionant al llarg dels últims mesos, intentant ampliar el negoci mitjançant l'adquisició de nous establiments amb l'objectiu d'obrir més clubs d'alternació, per la qual cosa l'actuació policial va aconseguir evitar que es pogués perjudicar a més dones. A més, l'entramat criminal conreava marihuana i disposava d'útils per tallar cocaïna en alguns domicilis de Valladolid, distribuint ambdues substancies estupefaents en els clubs que controlaven.

Els agents han practicat 17 entrades i registres

A la capital castellanoleonesa s'ha detingut a 24 individus per pertinença a organització criminal, delictes relatius a la prostitució, delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i tinença d'armes prohibides. En León s'ha dut a terme dues detencions per delictes contra la salut pública. Quatre persones han estat arrestades a Palència pels delictes de pertinença a organització criminal, delictes relatius a la prostitució, delictes contra la salut pública i blanqueig de capitals. 

A més, s'han realitzat 17 entrades i registres, dels quals 14 han estat a la província de Valladolid, dues en la de Palència i una en la de León. Se'ls ha intervingut 308.000 euros en efectiu, quatre vehicles, 171,69 grams de cocaïna disposada per a la seva distribució, 1.000 grams de substància de tall, així com instruments per a això, 14,7 quilograms de marihuana, una escopeta retallada, 12 armes de foc llargues, sis armes de foc curtes -sent una d'aquestes simulada- i diversa documentació relativa a les activitats il·lícites de l'organització. També se'ls ha embargat 37 béns immobles i 27 vehicles.