Tenia en vigor una Ordre Internacional de Detenció

La Policia Nacional deté a una fugitiva coneguda com “la Senyora” cercada en Estats Units per tráfico de drogues

L'arrestada formava part del si d'una organització criminal transnacional que pretenia introduir per via marítima, a través de la ruta Equador-Mèxic, 3.400 quilograms de cocaïna procedents de Colòmbia

14/04/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona a una fugitiva, coneguda com “la Senyora” o “la Cap”, cercada per traficar amb estupefaents utilitzant la ruta Equador-Mèxic.

A l'arrestada li explicava en vigor en INTERPOL una Ordre Internacional de Detenció emesa pel Districte Sud de Califòrnia (EUA). Formava part del si d'una organització criminal transnacional que pretenia introduir, per via marítima, en Estats Units uns 3.400 quilograms de cocaïna procedents de Colòmbia.

L'operació va començar quan els agents van rebre una comunicació  urgent en la qual se sol·licitava la localització i detenció d'una dona nascuda en Equador i cercada per un delicte de tráfico de drogues. La fugitiva tenia una Ordre Internacional de Detenció emesa pel Districte Sud de Califòrnia (EUA).

Propietària d'una embarcació

La cercada formava part del si d'una organització criminal internacional que intentava introduir droga en Estats Units. Concretament utilitzaven la ruta marítima d'Equador-Mèxic per intentar traslladar 3.400 quilograms de cocaïna procedents de Colòmbia. Dins del grup l'ara arrestada coordinava el reabastecimiento, tant de combustible com d'altres subministraments, als vaixells carregats amb la droga que navegaven sense bandera o a embarcacions pesqueres, entre les quals s'incloïa un navili de la seva propietat. A més informava de les sortides d'aquests i de les ubicacions dels punts de proveïment.

Amb tota aquesta informació, i fruit de les recerques practicades pels agents, es va aconseguir localitzar a la fugitiva a Barcelona i, després de realitzar un dispositiu policial, es va aconseguir dur a terme la seva detenció i posterior posada a disposició judicial.