En el Dia Mundial d'Internet Segura

“Sigues genial en Internet”, un projecte per ajudar als menors a navegar amb seguretat i confiança

La iniciativa és fruit de la col·laboració de Policia Nacional, Google, Fad i INCIBE i ofereix un conjunt de recursos a famílies i educadors per ensenyar als més petits a fer un ús responsable d'Internet

La peça central del programa és Interland, un joc interactiu per ajudar als menors a aprendre lliçons fonamentals per desembolicar-se amb les eines digitals de forma segura/segura

 En el Dia Mundial d'Internet Segura es llança un vídeo per donar a conèixer les eines i recursos per a pares, mares i docents

09/02/21

Les noves tecnologies s'han convertit en una peça fonamental de la vida quotidiana dels menors. La utilització d'ordinador és molt elevada (91,5% dels menors enfront del 89,7% en 2019) i encara més l'ús d'Internet (el 94,5%, el 92,9% en 2019). Per la seva banda, el 69,5% de la població de 10 a 15 anys disposa de telèfon mòbil enfront del 66% de 2019. Per sexe, les nenes usen en major mesurada les noves tecnologies. Per edat, l'ús de TIC creix a mesura que augmenta els anys dels menors, sobretot a partir dels 13 anys.

En el seu moment a dia online els menors tenen un món de possibilitats, informació i recursos digitals per explorar, crear, aprendre i inspirar-se, però és fonamental que disposin de totes les eines per fer un ús segur/segur d'Internet. A més necessiten el suport constant de les seves figures de referència -família i docents- per poder fer-ho.

Per ajudar a fomentar en els més pequeño bons hàbits en Internet, s'ha posat a la disposició de famílies i docents el projecte  ‘Sé Genial en Internet' gràcies a la col·laboració de Policia Nacional, Google, Fad i l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE). El seu objectiu és donar claus i eines a pares, mares i educadors perquè puguin fomentar en els menors el respecte, la crítica i la responsabilitat a l'hora de desembolicar-se online. 

“Sigues genial en Internet” consisteix en un lloc web d'accés gratuït compost de jocs educatius per a nens dissenyats per experts en seguretat digital i recursos per a pares, mares i educadors. El programa s'articula entorn de/entorn d'Interland, una experiència lúdica interactiva que ofereix un viatge a través de quatre minijuegos en els quals els pequeño podran posar en pràctica les habilitats/habilitats necessàries per ser bons ciutadans digitals i ajudar a altres internautes a combatre el mal comportament d'hackers, suplantadores d'identitat, usuaris que comparteixen massa i ciberacosadores. El joc, encara que és divertit per a totes les edats, està orientat a nens de 8 a 10 anys. 

La iniciativa aborda cinc principis que es desprenen de totes les activitats i recomanacions derivades del programa dirigides a nens, pares i professors: comparteix amb cura; Sigues intel·ligent en Internet, no caiguis en paranys; Mantente alerta en Internet, protegeix els teus secrets; Mantente segur en Internet, ser amable és genial; Sigues amable en Internet i si tens dubtes, pregunta; Sigues valent en Internet. 

Recursos per a pares, mares i docents

La pàgina web incorpora un apartat específic per a famílies amb recursos com  una Guia per a Famílies amb l'objectiu de fomentar converses en la llar sobre seguretat digital i identificar bons hàbits en l'ús de la tecnologia entre els més petits. 

El portal també compta amb una secció de recursos per a educadors que inclou un Pla d'Estudis, pensat per a estudiants de tercer a sisè curs de primària, que ha estat desenvolupat per Google en col·laboració amb Fad i la Policia Nacional per a un Internet segur. Aquests continguts ofereixen al professorat les eines i els mètodes necessaris per ensenyar a l'aula els conceptes bàsics de seguretat i ciutadania digital. 

#SéGenialEnInternet        #BeInternetAwesome