Arrestat a Colòmbia en una operació conjunta amb l'Adreça d'Intel·ligència Policial (DIPOL) de la Policia Nacional de Colòmbia

Detingut un dels principals líders del Càrtel de Medellín

Li constava una Ordre de Detenció emesa per Espanya per un delicte de tráfico de drogues agreujat i pertinença a organització criminal

És considerat responsable directe de les operacions del Càrtel a Europa

09/03/24

Agents de la Policia Nacional en una operació conjunta amb l'Adreça d'Intel·ligència Policial (DIPOL) de la Policia Nacional de Colòmbia han localitzat i detingut a un dels principals líders del Càrtel de Medellín. Al fugitiu li constava una Ordre de Detenció emesa per Espanya per un delicte de tráfico de drogues agreujat i pertinença a organització criminal. És considerat presumpte responsable directe de les operacions del Càrtel a Europa i nexe d'unió del Càrtel amb les organitzacions criminals “Ndraguetta” i “Mocromafia”.

La recerca es va iniciar fruit del constant intercanvi d'informació operativa de manera diària entre el Grup de Fugitius d'UDYCO Central amb l'Adreça d'Intel·ligència Policial (DIPOL) de Colòmbia. Es va establir una operació, denominada Operació Urà, entre tots dos cossos policials per localitzar i detenir al fugitiu donada la seva importància estratègica. A més, era conegut per les autoritats policials per haver col·laborat en el passat amb un històric líder d'aquest mateix Càrtel entre els anys 80 i 90.

D'aquesta manera i gràcies al constant intercanvi d'informació, va ser detingut i localitzat a Colòmbia un dels principals líders del Càrtel de Medellín, responsable directe de les operacions del Càrtel a Europa i nexe d'unió de les activitats criminals del Càrtel amb les organitzacions criminals “Ndraguetta” i “Mocromafia”.

El dispositiu de detenció es va desenvolupar entorn de/entorn del domicili de l'arrestat, una vila de luxe situada en una zona rural aïllada de la regió d'Antioquia, àrea de Pla-Gran.