En la localitat de Deltebre (Tarragona)

Detingut un dels “EUROPE’S MOST WANTED” reclamat per delictes de tracta d'éssers humans i tracta de menors

El detingut pertanyia a una organització criminal dedicada a la tracta d'éssers humans i tracta de menors i es trobava inclòs en la llista dels més cercats d'Europa

S'enfronta a una condemna a Romania de 10 anys de presó per delictes contra les persones que era a punt de prescriure

08/02/24

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local del Deltebre han detingut en la localitat de Deltebre (Tarragona) a un dels fugitius més cercats d'Europa, reclamat per les autoritats romaneses com a autor material dels delictes de tracta d'éssers humans, tracta de menors i dos delictes contra les persones.

El passat 26 de gener es va tenir coneixement que a la zona de Deltebre i des de feia quinze anys, es podria ocultar un individu al com li constaria una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) per Romania.

 

Aquest individu va ser sentenciat pels tribunals de Romania com a autor material dels delictes de tracta d'éssers humans, tracta de menors i dos delictes contra les persones. En aquests dos tipus delictius, les víctimes serien especialment vulnerables i tant en el sistema penal espanyol com en els sistemes penals dels països del nostre entorn gaudirien d'una especial protecció. En gran part dels casos aquests delictes estan vinculats amb organitzacions criminals.

 

Inclòs en la llista dels més cercats d'Europa

 

El fugitiu figurava inclòs en la llista de persones més cercades d'Europa “EUROPE'S MOST WANTED FUGITIVES", al com li constava des de l'any 2009, una ordre de detenció i Ingrés a la presó pels tribunals d'Alba (Romania), comunicant que aquest fugitiu es podria estar ocultant en la localitat de Deltebre amb documentació falsa.

 

Amb les dades aportades per la policia romanesa, agents de Policia Nacional en col·laboració amb Policia Local, van localitzar al fugitiu el passat 29 de gener, el qual portaria quinze anys vivint en aquesta localitat amb una altra identitat i regentava un negoci com a assessor immobiliari sense que sospités ningú del seu entorn que ocultava un passat d'aquestes característiques.

 

En els propers mesos s'anava a fer efectiva la prescripció de les penes a Romania que requeien sobre el fugitiu i que tenia pendent de complir una pena de 10 anys de presó.

 

Després de ser arrestat va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de Tortosa, decretant-se el seu ingrés a la presó a l'espera de formalitzar-se l'Ordre Europea de Detenció i Entrega.