Havien estat detinguts el passat mes de novembre en el marc de la segona fase de l'operació “Sakina”

La Policia Nacional expulsa a Pakistan a 14 membres d'una organització amb ideologia radical

Gràcies a la coordinació entre la Comissaria General d'Informació i la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres, aquesta operació ha culminat amb l'expulsió dels detinguts a territori pakistanès

15/12/23

La Policía Nacional ha expulsado a Pakistán de 14 individuos que fueron detenidos en una operación coordinada por la Comisaría General de Información con las Brigadas de Información de Barcelona, Valencia, La Rioja, San Sebastián, Málaga, Lérida, Palma de Mallorca, Vitoria y Jaén. Fueron arrestados el pasado seis de noviembre y pertenecen a una organización de origen pakistaní que enaltecía actos terroristas. Las expulsiones han sido llevadas a cabo por la Comisaría General de Extranjería y Fronteras.

Neutralització d'una greu amenaça per a la Seguretat Nacional

Aquest grup de cort radical revela un nou tipus d'amenaça greu per a la seguretat pública protagonitzada per individus, no vinculats a grups yihadistes com DAESH o Al-Qaeda, però amb una interpretació de la religió molt intransigent i rigorista. A través de les seves xarxes socials enalteixen la violència i idolatren les accions terroristes comeses pels seguidors d'aquesta organització.

Les expulsions s'han realitzat d'acord amb l'article 54.1a de la Llei d'Estrangeria, per la seva participació en activitats contràries a la Seguretat Nacional, després dels corresponents expedients sota la instrucció, control i seguiment de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres. Aquestes infraccions molt greus porten aparellada com a sanció l'expulsió i consegüent prohibició d'entrada en territori nacional.