A la província de Castelló

La Policia Nacional deté al líder d'una secta destructiva per maltractaments i un delicte contra la llibertat sexual

La víctima va necessitar teràpia psicològica a causa de les agressions físiques i sexuals a les quals va estar sotmesa, les quals eren de caràcter especialment degradant

En la secta, de tall pseudochamánico, es consumien de forma habitual substàncies com l'ayahuasca per anul·lar el judici de les persones

Al moment de l'arrest al presumpte autor dels fets se li van intervenir 16.880 euros i 1.284 dòlars nord-americans

26/05/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a la província de Castelló al líder d'una secta destructiva com a presumpte autor de maltractaments i un delicte contra la llibertat sexual. La víctima va necessitar teràpia psicològica a causa de les agressions sexuals i físiques a les quals va estar sotmesa, les quals eren de caràcter especialment degradant. En la secta, de tall pseudochamánico, es consumien de forma habitual substàncies com l'ayahuasca que pot arribar a anul·lar el judici dels consumidors i han estat intervinguts 16.880 euros i 1.284 dòlars nord-americans.

La recerca es va iniciar el passat mes de febrer, quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'una comunitat assentada en una localitat de la província de Castelló i que estaria operant en diferents punts del territori nacional, així com amb connexions en altres països. Arran d'aquest fet es va localitzar a una víctima la qual es trobava molt afectada psicològicament després del seu pas per la secta i havia estat sotmesa a maltractaments continus, vexacions de caràcter greu, agressions físiques i fins i tot sexuals per part del líder.

El modus operandi del detingut consistia a anul·lar progressivament la capacitat de decisió de la víctima amb promeses com la de “ser triada” per passar la resta de les seves vides junts i mantenir una relació de parella, que derivaria de forma gairebé immediata en un maltractament habitual d'agressions físiques, vexacions, i la imposició de pràctiques sexuals denigrantes amb l'excusa de “sanar la seva ànima”, tot això acompanyat d'un greu dany psicològic que li va provocar a una de les seves víctimes un estat d'ansietat i por contínua.

Aïllada socialment després d'anul·lar-li els contactes telefònics

Per obtenir el resultat d'aïllament social al que sotmetia a la víctima el detingut li va retirar tots els contactes del seu telèfon i inspeccionava contínuament la seva activitat, la qual cosa dificultava que una tercera persona tingués coneixement d'aquesta situació i pogués ajudar-la a sortir de la secta.

Malgrat el fort aïllament social al que la víctima estava sotmesa, després d'un episodi de caràcter molt violent va aconseguir viatjar a una altra ciutat on va rebre ajuda psicològica que li va fer entendre la greu situació per la qual estava passant.

El líder de la secta va ser detingut a València

El detingut mantenia contactes en altres països i es dedicada a la pràctica de xerrades i activitats de caràcter espiritual a canvi de donacions econòmiques.  Després d'establir un dispositiu de vigilància en l'aeroport de Manises (València), els agents van procedir a la detenció del líder de la secta, el qual havia participat suposadament en un retir d'EUA, havent arribat a Espanya amb gran quantitat de diners no declarats que li va ser intervingut i que no va poder justificar. La recerca continua oberta  i no es descarta  la localització de més víctimes que estiguessin relacionades amb aquesta secta.

Canal obert sectasdestructivas@policia.es

La Policia Nacional manté habilitat el correu electrònic sectasdestructivas@policia.es perquè qualsevol ciutadà pugui comunicar fets relacionats garantint, a tot moment, l'anonimat i la confidencialitat.