Van obtenir beneficis econòmics superiors als 250.000 euros

Detingudes quatre persones per extorquir a homes després de posar anuncis falsos en pàgines web de contactes sexuals

Les víctimes eren extorquides sol·licitant-los pagar altes quantitats de diners pels suposats perjudicis causats, al no arribar a quedar mai amb les dones

Una de les víctimes va arribar a pagar fins a 12.500 euros després de ser amenaçat en repetides ocasions

El nombre de persones estafades ascendeix a més de 70 al llarg del territori nacional, i els diners ingressats anava destinat a comptes bancaris de persones físiques localitzades a Madrid i voltants

24/03/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a quatre persones per, presumptament, extorquir a homes que havien contractat serveis sexuals a través d'Internet. Les víctimes, captades en pàgines web de contactes sexuals i que mai arribaven a quedar amb les dones, eren extorquides sol·licitant-los pagar altes quantitats de diners pels suposats perjudicis causats.

Una de les víctimes va arribar a pagar fins a 12.500 euros després de ser amenaçat en repetides ocasions. El nombre de persones estafades ascendeix a més de 70 al llarg del territori nacional el que havia generat un benefici econòmic superior als 250.000 euros. Els diners eren ingressats en comptes bancaris de persones físiques localitzades a Madrid i voltants.

El modus operandi utilitzat per aquest grup consistia a posar anuncis falsos en pàgines web de contactes sexuals per captar a les seves víctimes. Quan els homes establien un primer contacte a través de missatges o telèfon, el grup organitzat es feia passar pel cap de les dones per extorquir-los i obligar-los a pagar altes quantitats de diners.

Una comissió pels diners ingressats

Una vegada iniciades les perquisicions els agents van detectar que els diners ingressats per les víctimes anava destinat a comptes bancaris de persones físiques localitzades a Madrid i voltants. Després de la identificació i localització dels titulars d'aquests comptes, els investigadors van procedir a la seva detenció. Els arrestats van explicar als agents que havien estat captats per compatriotes que, des de Colòmbia, els oferien una comissió pels diners ingressats en els seus comptes bancaris, i que havien de lliurar-li-ho immediatament al moment de ser ingressat.

Els investigadors continuen amb les perquisicions i no descarten que apareguin noves víctimes d'aquests fets així com noves detencions.