Operació conjunta de la Policia Nacional i l'Agència Tributària

Intervingut un veler amb 2.500 quilos de cocaïna procedent del Carib i amb rumb a la zona de Canàries

El Buc d'Operacions Especials ‘Fulmar’ de Vigilància Duanera va haver de navegar entre tempestes, amb grans vents i onatge, a la recerca de/a la recerca de l'embarcació

S'ha detingut als quatre tripulants del veler, tres d'ells de nacionalitat colombiana i un francès, sobre els quals s'ha decretat l'ingrés a la presó provisional

24/01/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, han intervingut el passat dia 5 de desembre un veler procedent del Carib que transportava prop de 2.500 quilos de cocaïna amb destinació a la zona de les illes Canàries, i ha procedit a la detenció dels seus quatre tripulants, que es troben a la presó provisional a l'espera de judici.

L'abordatge del veler va ser dut a terme pel Buc d'Operacions Especials de Vigilància Duanera ‘Fulmar', que partint de Cadis el passat dia 28 de novembre va navegar cap a ponent entre tempestes a la recerca de/a la recerca de l'embarcació, que va anar finalment localitzada en una zona de baixa pressió, amb importants vents i onatge que van dificultar considerablement l'assalt i abordatge.

Els funcionaris de Vigilància Duanera integrants de la tripulació de presa del ‘Fulmar' van advertir des d'un primer moment que el veler transportava estupefaents, atès que s'apreciaven des de l'exterior del veler una gran quantitat dels fardells que s'utilitzen habitualment per al transport de la cocaïna.

Després de l'abordatge, es va procedir a la detenció dels quatre tripulants de l'embarcació; tres homes, dos de nacionalitat colombiana i un de nacionalitat francesa, i una dona també colombiana. Després d'assegurar l'embarcació, es va iniciar el remolc del veler fins a la seva arribada al port de Las Palmas.

Aquesta operació és fruit de la coordinació duanera i policial, que, mitjançant intercanvi i anàlisi de la informació obtinguda en els seus respectius àmbits, en aquest cas per part de l'Àrea Regional de Vigilància Duanera a Canàries i de Greco Galícia de Policia Nacional, va permetre detectar a principis d'estiu el veler ‘Mambo' a les illes Canàries.

Les navegacions, estades i comportaments dels tripulants del veler indicaven que podrien estar reconeixent la zona geogràfica i els ports esportius de les illes per a una futura operació d'introducció de substàncies estupefaents, en est caso cocaïna, com a posteriori s'ha pogut constatar.