Hi ha nou detinguts a Madrid i Guadalajara

La Policia Nacional desarticula un grup dedicat al tráfico de drogues i explotació sexual de ciutadanes xineses

Els membres de l'organització realitzaven enviaments de marihuana a través d'empreses de paqueteria postal internacionals i els intercalaven amb altres enviaments convencionals, com a mesura de seguretat

S'han realitzat cinc registres en els quals s'han confiscat 213 quilograms de cogollos de marihuana, 132 grams de metanfetamina, 387.025 euros, una pistola, vuit telèfons mòbils, sis vehicles i gran quantitat d'útils para empaquetat de marihuana

Entre els immobles registrats, es troben el xalet utilitzat pel grup criminal per dur a terme l'explotació sexual de les dones i un domicili al madrileny barri d'Usera, en el qual emmagatzemaven grans quantitats de diners en metàl·lic, obtingut del narcotràfic, abans de donar-li sortida a altres països com Hongria

08/12/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup dedicat al tráfico de drogues i explotació sexual de ciutadanes xineses. Hi ha nou detinguts, sis homes i tres dones, a Madrid i Guadalajara. Els membres de l'organització realitzaven enviaments de marihuana a través d'empreses de paqueteria postal internacionals i els intercalaven amb altres enviaments convencionals, com a mesura de seguretat. S'han realitzat cinc registres en els quals s'han confiscat 213 quilograms de cogollos de marihuana, 132 grams de metanfetamina, 387.025 euros, una pistola, vuit telèfons mòbils, sis vehicles i gran quantitat d'útils para empaquetat de marihuana.

La recerca es va iniciar al febrer de 2022 quan es va produir la confiscació de 121 quilos de marihuana a la província de Valladolid. La droga es trobava a l'interior de diversos paquets de 5 i 10 quilos que havien estat enviats des de diverses localitats i franges horàries, per diferents persones que utilitzaven diferents vehicles.

Continuant amb la recerca, al març de 2022 es van interceptar en Aranda de Duero (Burgos) més embalums amb la substancia estupefaent que reunien les mateixes característiques dels de Valladolid, per la qual cosa els investigadors van relacionar tots dos fets, ja que podria tractar-se del mateix grup criminal.

Els agents van començar amb les gestions per identificar a les persones implicades, domicilis i naus emprades, així com per descobrir possibles llocs de cultiu. A més, van comprovar les mesures de seguretat que els integrants del grup prenien abans d'acudir amb els paquets a empreses internacionals de paqueteria postal i com intercalaven enviaments de paquets amb substàncies estupefaents amb altres enviaments convencionals.

Noves confiscacions de paquets en diferents províncies

A través de les nombroses vigilàncies realitzades per l'equip investigador i de l'anàlisi de la informació rebuda, es va interceptar a l'abril un altre enviament de 12 quilos de marihuana en la localitat burgalesa de Fuentespina (Burgos), a més d'un altre integrant i un nou vehicle. Igualment, es localitza un altre paquet a Valladolid de 4 quilos enviat per la mateixa persona que el de Burgos. Des de maig fins a pocs dies abans en cas que es dugui a terme les detencions, es van interceptar nous enviaments des de Benavente, Zamora, Aranda de Duero i Burgos, i es va descobrir que el grup criminal disposava d'un xalet en Rivas Vaciamadrid, i diversos pisos en el districte madrileny d'Usera.

Explotació sexual de ciutadanes xineses en xalet de Guadalajara

A més de dedicar-se a traficar amb drogues, els agents van esbrinar que el grup criminal disposava d'un xalet a Guadalajara, que era utilitzat per a l'explotació sexual de ciutadanes xineses. Els investigadors van poder comprovar que integrants de l'organització acudien freqüentment a l'aeroport de Madrid-Barajas, recollien a ciutadanes xineses, i tornaven -després d'adoptar múltiples mesures de seguretat- a la casa de Guadalajara, la qual es trobava sempre amb les persianes baixades i permanentment vigilades.

Com a resultat d'aquesta operació s'ha detingut a nou persones, sis homes i tres dones, de nacionalitat xinesa i s'han realitzat 5 registres a Madrid i Guadalajara. Entre els immobles registrats es troben el xalet utilitzat pel grup criminal per dur a terme l'explotació sexual de les dones i un domicili del madrileny barri d'Usera, utilitzat per emmagatzemar grans quantitats de diners en metàl·lic, obtingut del narcotràfic, abans de donar-los sortida a altres països com Hongria. Així mateix, s'ha intervingut un total de 213 kg de cogollos de marihuana empaquetada per al seu enviament a Holanda i Bèlgica, utilitzant diferents empreses de paqueteria i enviant aquests paquets des de diferents províncies d'Espanya.