L'obra premiada és L'últim viatge de Miranda Grey

El periodista esportiu Gregorio León guanya la V Edició del Premi de Novel·la Policia Nacional

El premi, que compta amb el patrocini de la Fundació Unicaja, està dotat amb una borsa en metàl·lic de 10.000 euros per al guanyador, a més d'una estatueta lliurada per la Fundació Policia Espanyola, institució encarregada de la gestió de la convocatòria

El jurat ha estat compost pels escriptors Espido Freire, José Ángel Aragoneses, Lorenzo Silva i l'editor Miguel Ángel Matellanes, a més de tres comandaments de la Policia Nacional

Portada del llibre

02/12/22

El jurat de la V Edició del Premi de Novel·la Policia Nacional ha proclamat a l'obra L'últim viatge de Miranda Grey, de Gregorio León, com a guanyadora d'aquest certamen, l'objectiu del qual pretén conjuminar la realitat policial amb la ficció literària. Gregorio León, nascut a Múrcia, és escriptor i periodista esportiu a Onda Regional de Múrcia, labor que compagina amb la narrativa, amb molt bons resultats, a tenor de la sèrie de relats curts dels quals és autor i de les set novel·les d'intriga que té publicades, els títols de la qual són: Ratapinyades en un bordell, El pensament dels penjats, Balada de gossos morts, L'últim secret de Frida K, L'emperadriu de jade, La princesa de Macau i Estació Sol.

A més, la seva faceta literària ha estat reconeguda amb nombrosos guardons, entre els quals destaquen el Premi Alfonso Grosso en 2004, el Novel·la Ciutat de Badajoz en 2007, el Premi de Novel·la Curta de la Diputació de Còrdova, el Premi València de Narrativa 2008, el X Premi Internacional de Novel·la Emilio Alarcos Llorach i el XXVII Premi Unicaja de Relats.

El certamen que acaba de guanyar, compta amb el patrocini de la Fundació Unicaja i està dotat amb 10.000 euros, a més d'una estatueta que la Fundació Policia Espanyola, institució encarregada de la gestió de la convocatòria, entrega a l'autor.

Cal destacar que l'elecció d'aquest any no ha estat fàcil, doncs a l'alt nivell de les obres presentades a concurs cal afegir el seu elevat nombre, 180 manuscrits, tots circumscrits a la temàtica del premi, com és la novel·la negra i policíaca.

Jurado del premi

El Premi de Novel·la Policia Nacional va néixer amb la intenció de dotar a la literatura policíaca d'un punt de vista més professional, motiu pel qual s'ha conformat un jurat que equilibra la qualitat literària i l'experiència policial. Els components de la present edició han estat el comissari principal jubilat José Manuel Pérez, el comissari Luis Esteban, l'inspector cap Carlos Sánchez i l'editor Miguel Ángel Aragoneses, així com els escriptors Espido Freire, José Ángel Aragoneses i Lorenzo Silva.

Publicada per l'editorial Algaida, la novel·la ja es pot adquirir en llibreries i en la seva modalitat de llibre electrònic, a la pàgina oficial que l'editorial ofereix al lector.

Sinopsi de l'últim viatge de Miranda Grey

Les piràmides de sal dibuixen el paisatge de Castellblanc, que un dia es converteix en tema del moment en veure's sacsejat per un terratrèmol i per la desaparició de Leo, un adolescent de vida enigmàtica. Borja Stapleton, oficial de la policia judicial, rep l'encàrrec de trobar-ho. Però durant la recerca s'enfrontarà a un altre cas: ¿què li va passar a Miranda Grey, gran promesa del piano i que suposadament va decidir suïcidar-se? Daniel, un enginyer que ha de revisar els edificis afectats pel terratrèmol, s'obsessiona per Miranda, i se sumeixi a les perquisicions del policia. Una periodista freelance, un madur donjuán d'accent francès, el colèric director del periòdic local, una influencer amb milers de seguidors i el cos ple de tatuatge... Tots semblen implicats en aquest cas, en el qual solament els flamencs que habiten les salines són innocents.