Operació conjunta de la Policia Nacional, la Policia de França i la Policia de Colòmbia, amb la col·laboració d'EUROPOL

Alliberades 11 dones explotades sexualment per una xarxa criminal que operava a Espanya, França i Colòmbia

Les dones eren captades als seus països d'origen i enganyades per exercir la prostitució a la regió de París

L'entramat criminal desarticulat explicava a Espanya amb un call center on rebien les trucades dels clients realitzades des de territori francésEl entramat criminal desarticulat explicava a Espanya amb un call center on rebien les trucades dels clients realitzades des de territori francès

Hi ha un total de 12 detinguts, sis a Espanya, quatre a França i dos a Colòmbia, i s'han dut a terme 25 registres domiciliaris. En els tres efectuats al nostre país s'han confiscat 17.000 euros en efectiu, 33 telèfons mòbils i diversa documentació

02/12/22

Una operació policial conjunta de la Policia Nacional, la Policia de França i la Policia de Colòmbia, amb la col·laboració d'EUROPOL, ha alliberat a 11 dones i ha desarticulat una organització criminal dedicada a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual que operava a Espanya, França i Colòmbia. Les víctimes, alliberades en territori francès, eren dones d'origen sud-americà captades als seus països d'origen mitjançant l'engany per exercir la prostitució a París. L'entramat explicava a Espanya amb un call center que funcionava com a intermediari entre els clients que cridaven des de França i les dones que realitzaven els serveis sexuals. Hi ha un total de 12 persones detingudes, sis a Espanya, quatre a França i dues a Colòmbia, i s'han efectuat 25 registres domiciliaris. En els tres realitzats al nostre país - dos a la província de Màlaga i un a Madrid- s'han confiscat 17.000 euros en efectiu, 33 telèfons mòbils i diversa documentació.

La recerca policial va començar a França quan les autoritats d'aquest país van tenir coneixement de l'existència de diverses dones que estaven sent forçades a exercir la prostitució en hotels i pisos de la regió de París. Les indagacions de les autoritats gal·les van donar amb una organització criminal dedicada a captar dones vulnerables d'origen sud-americà para, mitjançant falses promeses laborals, traslladar-les a territori francès amb la finalitat de prostituir-les.

Branca espanyola

Segons la recerca iniciada a França, l'organització criminal també operava a Espanya i Colòmbia. Per aquest motiu, a partir d'una ordre europea de recerca emesa per les autoritats franceses, i amb la col·laboració de l'oficial d'enllaç de la Policia Nacional en l'Ambaixada d'Espanya a França, els agents espanyols van iniciar les perquisicions per determinar les activitats d'aquest entramat al nostre país.

Així, i després de múltiples perquisicions, els investigadors van poder constatar que la xarxa criminal havia establert a Espanya un call center en el qual es rebien les trucades realitzades pels clients des de França i on es gestionaven les cites amb les dones en territori gal. D'altra banda, també s'ha pogut confirmar que els múltiples anuncis publicats en Internet on s'oferien els serveis sexuals de les dones eren creats des d'Espanya.

L'operació policial conjunta ha finalitzat amb la detenció de 12 persones i l'entrada i registre de 25 domicilis a Espanya, França i Colòmbia. Al nostre país hi ha sis detinguts -tres a Madrid i tres a la província de Màlaga- als quals se'ls imputen els delictes de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, prostitució, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.