30 de novembre Dia Internacional de la Seguretat de la Informació

‘Segur amb el teu mòbil’, la iniciativa de Policia Nacional i Orange per ensenyar a persones majors a emprar el seu dispositiu mòbil de forma segura/segura

Agents de el “Pla Major Seguretat” de la Policia Nacional acudeixen als tallers que Orange imparteix dins de la seva iniciativa “Majors connectats” per ensenyar als majors de 65 anys a utilitzar el seu mòbil de forma segura/segura per facilitar el seu dia a dia

D'aquesta forma, ambdues entitats col·laboren per ajudar als nostres majors a superar la bretxa generacional en la nova societat digital, traient el major partit al seu mòbil en la seva activitat quotidiana

Amb motiu d'aquest dia mundial, Orange imparteix tallers gratuïts sobre seguretat digital en fins a 100 botigues en tota Espanya, en 40 dels quals participen, a més, membres de la Policia Nacional

29/11/22

La societat digital forma part del dia a dia. No obstant això, no totes les persones estan al tant dels seus avanços ni saben fer un ús segur/segur de la tecnologia i les seves aplicacions. Est és el cas de les persones més majors, que sovint es poden sentir alienats en aquesta nova societat digital, tant per no saber fer ús les seves eines com per no conèixer els seus riscos.

No obstant això, la tecnologia s'està revelant com un instrument molt útil per millorar de forma substancial l'autonomia personal i la qualitat de vida dels majors. És per aquesta raó que la Policia Nacional i Orange han unit els seus esforços per col·laborar en l'ajuda a les persones més sènior per superar la bretxa digital generacional, traient el major partit al seu mòbil en el seu moment a dia, i sempre de forma segura/segura.

En aquest context, i amb motiu de la vespra del Dia Internacional de la Seguretat de la Informació, la Policia Nacional i Orange organitzen, els dies 29 i 30 de novembre, més de 40 tallers en botigues de l'operadora en tota Espanya. Sota el nom de “Segur/Segur amb el teu Mòbil”, l'objectiu d'aquests encontres pràctics no és un altre que el de familiaritzar a les persones amb més de 65 anys en l'ús del smartphone, donant-li a conèixer tant els seus beneficis com a riscos.

Així, agents del programa “Pla Major Seguretat” de la Policia Nacional acudeixen als tallers que Orange imparteix dins de la seva iniciativa “Majors connectats”, que cerca tancar la bretxa digital intergeneracional de les persones més sènior. Aquests tallers formatius són gratuïts i s'imparteixen en modalitat presencial per a totes les persones, ja siguin clients o no d'Orange, que vulguin familiaritzar-se amb la tecnologia en unes sessions sempre dinàmiques, amenes i, sobretot, pràctiques.

Més enllà d'aquesta col·laboració amb Policia Nacional, Orange imparteix també tallers sobre seguretat digital en la resta de les botigues en les quals està desenvolupant el programa “Majors Connectats” amb motiu de la celebració d'aquest Dia Internacional de la Seguretat de la Informació.

La fi de tots aquests encontres és, en definitiva, instruir, acompanyar i resoldre els seus dubtes en la utilització del mòbil i la tecnologia en general, aprenent des de les nocions més bàsiques (com accedir a l'agenda o enviar un missatge) a funcionalitats més sofisticades (gestionar les seves cites mèdiques des de casa, fer les seves gestions amb l'agència tributària o enviar diners digitlamente als seus nets pel seu aniversari).

Gràcies a la Policia i a Orange, en aquestes jornades “Segur amb el teu mòbil”, els assistents aprenen també conceptes bàsics sobre els riscos que existeixen en Internet i com detectar-los; què són fenòmens tals com el “phishing” o les anomenades “cartes nigerianes”; com comprar de forma segura/segura; com utilitzar el DNI en Internet; com utilitzar les xarxes socials de forma segura/segura; etc.

‘Majors connectats'

Tallers com aquests s'emmarquen dins de la iniciativa “Majors connectats” d'Orange, a través de la qual més de 2.000 majors han rebut ja formació per familiaritzar-se amb la tecnologia en els 400 tallers impartits en botigues de la companyia per tota Espanya.

Segons ha manifestat Patricia Acosta, responsable de Sostenibilitat i Igualtat Digital d'Orange, “aquests resultats ens animen a seguir treballant en el nostre propòsit: acompanyar a les persones majors a superar les limitacions que pot suposar-los en el seu moment a dia la desaparició de serveis presencials de proximitat. Amb aliances d'aquest tipus, aconseguim tancar la bretxa digital generacional i cobrir una necessitat real i urgent de la nostra societat, ajudant-los a seguir gaudint a través del mòbil o la tablet, de forma autònoma i segura/segura, del seu dret a l'accés a la informació, descobrir altres formes de socialització o aprendre a resoldre gestions administratives, financeres o de salut que millorin la seva qualitat de vida”.

Els participants han destacat particularment la utilitat i interès d'aquests cursos per resoldre moltes dels seus dubtes en l'ús del mòbil. De fet, en les enquestes de satisfacció distribuïdes, la puntuació obtinguda ha estat de 9,8 sobre 10 i els assistents han valorat sobretot l'enfocament pràctic dels tallers -que els ajuda a fixar els coneixements-, així com la personalització i la resolució de dubtes individuals. A més, el 88% de les persones que han rebut formació asseguren haver millorat les seves competències digitals.

Per inscriure's, els interessats solament han d'accedir al següent enllaç i cercar la sessió més pròxima al seu domicili: https://quedacontuexperto.orange.es/lista-talleres