Primer cos policial europeu a usar aquest tipus d'aeronau

La Policia Nacional duu a terme amb èxit els primers vols de prova de el “megadron” EH216

Es tracta d'un vehicle aeri autònom per a transport de persones i càrrega que es va incorporar al Servei de Mitjans Aeris l'any passat

Entre altres missions, podrà utilitzar-se per a l'accés amb seguretat a zones contaminades per agents NRBQ o l'accés aeri a espais reduïts no accessibles per a un altre tipus d'aeronaus

30/09/22

La Policia Nacional ha dut a terme amb èxit els primers vols de prova de el “megadron” EH216. Es tracta d'un vehicle aeri autònom amb possibilitat per transportar persones i càrrega que es va incorporar al Servei de Mitjans Aeris el passat any. Entre altres missions, podrà utilitzar-se per a l'accés amb seguretat a zones contaminades per agents NRBQ o l'accés aeri a espais reduïts no accessibles per a un altre tipus d'aeronaus.

El vehicle de la companyia EHang es va incorporar el passat any al Servei de Mitjans Aeris de la Policia Nacional on, des de l'àmbit de recerca, desenvolupament i innovació, s'han estat duent a terme estudis per a la utilització d'aquest vehicle aeri tripulat per a missions d'emergència i seguretat.

L'eHang 216 és un vehicle aeri autònom, amb 600 quilograms de pes que té capacitat per transportar a dues persones en el seu interior i que és impulsat amb energia elèctrica, tenint la capacitat de volar a velocitats de fins a 130 quilòmetres per hora. 

Entre les missions en les quals es podrà comptar amb el “megadron” estan la capacitat de poder transportar càrrega o fins a dos agents de policia, tant a espais reduïts en els quals no poden accedir un altre tipus d'aeronaus com els helicòpters convencionals com a zones contaminades per agents NRBQ. A més els estudis de R+D+I duts a terme per la Policia Nacional obren un ventall nou de possibilitats en les quals es podrà utilitzar aquest tipus de dron.

La setmana passada, agents de Policia Nacional van realitzar amb èxit els primers vols de l'EH216, sent el primer vol a Espanya d'aquesta aeronau i el primer vol realitzat per un cos policial a Europa.