L'organització estava assentada a la província de Barcelona

La Policía Nacional desmantela dos laboratorios clandestinos de procesamiento de cocaína e interviene más de 800 kilos de estupefaciente

La recerca -iniciada l'any 2020 i desenvolupada en diferents fases- ha permès desarticular per complet una organització criminal dedicada a l'elaboració de cocaïna, així com a la seva distribució per tot el territori nacional

Els agents han detingut a set persones i han intervingut gran quantitat de precursors per a l'elaboració de cocaïna, 152.000 euros, cinc vehicles, un arma de foc, encunys, premses hidràuliques, dispositius electrònics i altres efectes de gran valor

05/09/22

Agents de la Policia Nacional han desmantellat dos laboratoris clandestins de processament de cocaïna i han intervingut més de 800 quilos d'estupefaent. La recerca -iniciada l'any 2020 i desenvolupada en diferents fases- ha permès desarticular per complet una organització criminal assentada a la província de Barcelona i dedicada a l'elaboració de cocaïna, així com a la seva distribució per tot el territori nacional. Els agents han detingut a set persones i han intervingut gran quantitat de precursors per a l'elaboració de cocaïna, 152.000 euros, cinc vehicles, un arma de foc, encunys, premses hidràuliques, dispositius electrònics i altres efectes de gran valor.

Les perquisicions es van iniciar a la fi de l'any 2020 quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'una organització criminal, d'origen dominicà, presumptament dedicada al tráfico d'estupefaents, concretament cocaïna. Constatats els fets, en aquesta primera fase de la recerca, els agents van detenir a dos individus i van confiscar 33 quilos de cocaïna i 52.000 euros en efectiu.

Després de diverses gestions policials, els investigadors van començar a identificar als presumptes membres de l'organització, acreditant que es trobaven establerts a la província de Barcelona, residint gran part d'ells en la localitat de Badalona. 

A principis del passat mes d'agost, en una segona fase de la recerca, els agents van observar a un dels principals investigats reunir-se amb un altre individu. Després d'allunyar-se, portant aquest últim una borsa sospitosa, va ser identificat. A l'interior d'aquesta borsa, els agents van localitzar tres blocs de cocaïna que van llançar un pes total de 3.332 grams de substància, motiu pel qual va ser detingut. A més, en el registre del seu domicili deBadalona van intervenir altres dos quilos i mitjà d'estupefaent, així com 25.180 euros, 2.300 francs suïssos, un rellotge valorat en 6.000 euros, un telèfon mòbil valorat en 1.600 euros i una motocicleta.

Quatre detinguts i dos laboratoris clandestins de cocaïna desmantellats en la tercera fase de la recerca

Pocs dies després, els investigadors van detenir a altres tres persones i van realitzar cinc registres domiciliaris en diferents localitats de Barcelona –Montgat, Alella, Badalona, Santa Coloma de Gramanet i Barcelona-. En el registre practicat a Alella, els agents van desmantellar un laboratori clandestí on es duia a terme el processament i posterior elaboració de la cocaïna; en el de Montga van trobar dues guarderies amb la substancia estupefaent ja preparada per ser distribuïda. A més, els agents van localitzar 497 quilos de cocaïna, un arma de foc, 75.120  euros en efectiu, cinc vehicles, 12 telèfons mòbils, sis rellotges d'alta gamma i una màquina comptadora de bitllets. Així mateix, van confiscar nombrosos utensilis i gran quantitat de substàncies químiques per a l'elaboració de la cocaïna, entre ells una premsa hidràulica i 15 encunys. D'altra banda, aquesta tercera fase va permetre constatar que els motlles i encunys intervinguts es corresponien amb els anagrames dels blocs confiscats en la fase anterior. 

Finalment, els agents van detenir a Barcelona a una persona més per la seva presumpta implicació en els fets investigats. En el registre del seu domicili, situat en la localitat barcelonina del Masnou, van desmantellar un segon laboratori de processament i elaboració de cocaïna, de menor entitat que l'anterior, i van confiscar 292 quilos de substància i gran quantitat de productes químics (precursors), concretament 1.250 litres d'hexano i 198 litres de bisulfito sòdic.

L'operació ha finalitzat amb la detenció de set persones i la confiscació de 836,871 quilos de cocaïna, així com 3.450 litres de productes químics, 152.000 euros en efectiu, cinc vehicles, un arma de foc, encunys, premses hidràuliques, dispositius electrònics i altres efectes de gran valor.